Lediga jobb

Area Sales Manager

Area Sales Manager

DAFA startade som ett entreprenöriellt familjeföretag och är idag en global koncern. Vi specialiserar oss på att tillverka små osynliga lösningar, men med stor inverkan. Produkter och lösningar som tätar, absorberar och skyddar.

DAFA Group har nu mer än 300 anställda på tre kontinenter och åtta länder, med produktion i Danmark, Italien, Polen och Kina.

Nu söker vi en Area Sales Manager i södra Sverige för att utveckla nya affärer inom viktiga strategiska vertikaler såsom HVAC, elektronik och medicinteknik. Ditt uppdrag blir att ansvara för att ta över en pipeline av befintliga kunddialoger, men än viktigare att jobba proaktivt för att hitta nya kunder och projekt. Rollen innebär ett tätt samarbete med innovations- och inköpsteamet på DAFA för att säkerställa en hög framgångsgrad vid säkrandet av nya projekt.

Rollen innebär även att:

 • Definiera årliga tillväxtplaner för befintliga och nya konton, inklusive initiativ, mål och åtgärder.
 • Skapa långsiktiga relationer med kunder genom kontinuerligt att föreslå lösningar som uppfyller deras mål och behov, vilket gör DAFA till en föredragen leverantör.
 • Strukturerat och proaktivt upprätthålla en hälsosam pipeline med nya möjligheter
 • Arbeta strukturerat och datadrivet i system såsom Microsoft Dynamics AX samt Power BI

Du blir en del av ett nordiskt säljteam med kollegor i Sverige, Danmark, Norge och Tyskland. Du rapporterar till den nordiska Försäljningschefen.

Då man ansvarar för ett affärsområde där kunderna finns över hela Sverige så behöver du ha möjlighet för resor och övernattningar. Du utgår hemifrån i denna roll och har därmed både möjlighet med detta och trivs med en roll med stort självledarskap.

VI ERBJUDER

En innovativ kultur där det finns en tradition att bryta ny mark – även vad gäller lösningar för kunderna. Man satsar på långsiktig tillväxt, vilket du också kommer att bidra till.

Vi erbjuder även:

 • En bra kultur som innebär respekt och utrymme.
 • Ett internationellt perspektiv och tillväxtstrategi som påverkar vår dagliga puls starkt.
 • En möjlighet att bli en nyckelspelare i vår tillväxtsresa.
 • Kompetensutveckling inom Commercial Excellence

Samarbete är nyckeln till ömsesidig framgång, och du kommer att få det stöd – inklusive i tekniska frågor – som behövs för att få jobbet gjort rätt.

OM DIG

För att lyckas i rollen som Area Sales Manager på DAFA så är det viktigt att du har gedigen erfarenhet av försäljning och är van vid att arbeta självgående. Du är van att arbeta framgångsrikt med nykundsförsäljning. Du får energi av att träffa nya kunder och att vara på resande fot och har inte behov av att ha kollegor på plats. Du är van att arbeta datadrivet och förstår vikten av att kunna räkna på projekt och ser värdet i att arbeta strukturerat och använda dig av CRM system för att underlätta din vardag i säljrollen.

 Vi SÖKER DIG SOM:

 • Har erfarenhet av att arbetat inom eller mot någon utav våra kundvertikaler
 • Gedigen säljerfarenhet från liknande roll
 • Arbetat dokumenterat framgångsrikt med nykundsförsäljning
 • Fördel om du arbetat digitalt med både hjälpmedel och leadsgenerering

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Känns detta som ditt näste steg så skicka din ansökan så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker i februari 2024, men vänta inte med att söka rollen! Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar!

I denna rekrytering samarbetar vi med Johnny Björklund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Johnny på 0766202996 eller via mail johnny.bjorklund@salesonly.se.

OM DAFA

Who we are

Making small invisible changes with a big impact…
At DAFA, we seal, we absorb, and we protect.
With a passion for foam and rubber, we are specialized in making small invisible changes with a big impact.
We seal cold air from hot air – and absorb sound to create silence. We dampen vibrations, and we protect objects against shocks and damage. And while our products may seem unnoticeable, they are always irreplaceable. For more information about DAFA, visit us on LinkedIn or https://dafa-group.com/en

Läs om mina kollegor