Lediga jobb

Technical Sales & Support Engineer Unilin Insulation

UNILIN’s isoleringsdivision är en del av UNILIN-koncernen som vidare ingår i det amerikanske börnoterade sällskapet Mohawk Industries, globalt marknadsledande inom framför allt golv-segmentet. Som en del av UNILIN-koncernen är isoleringsdivisionen aktiva i Europa med flertalet produktions- och säljsajter. UNILIN har under många år varit ett välkänt koncept inom byggvärlden och en stor europeisk aktör inom skräddarsydda isoleringslösningar.

Till den svenska verksamheten söker vi just nu efter en Technical Sales & Support Engineer som blir en nyckelspelare av bolagets fortsatta tillväxtresa i Sverige & Norden.

ROLLEN

Som Technical Sales & Support Engineer är du ansvarig för en korrekt teknisk support mot den nordiska marknaden (Sverige, Danmark och Norge) och stödjer härmed att organisationen får en lönsam tillväxt i volym, omsättning och marknadsandelar. I rollen kommer du att jobba nära sälj och bidra till att utveckla ett långsiktigt samarbete med det föreskrivande ledet och andra relevanta målgrupper så som arkitekter, byggnadsingenjörer, byggnadsentreprenörer och tillverkare – samtliga inom den bransch där Unilin återfinns i.

Ditt mål är att vara top-of-mind när det kommer till korrekt information – både externt och internt. Genom att ge korrekt och aktuell teknisk rådgivning till de olika målgrupperna skapar du nyfikenhet, intresse och därmed en proaktiv försäljning för bolagets isoleringssystem och produkter. Du kommer dessutom att arbeta med:

·        Koordinering och uppföljning av ritningsbaserade projekt.

·        Ansvara för att dokumentation, certifikat och system möter marknads- och kundbehovet i samarbete med tekniska avdelningen i Belgien.

·        Identifiera förändringsbehov och utvecklingsmöjligheter av certifikat, dokumentation och instruktioner för att möta den lokala efterfrågan och lagstiftningen.

·        Identifiera och upprätthålla kontakt med de viktigaste branschorganisationerna.

·        Du är självständig och agerar som en brygga mellan den nordiska marknaden och den tekniska avdelningen på huvudkontoret i Belgien, samtidigt som du jobbar i nära samarbete med Country Manager Nordics och Key Account Manager.

Du rapporterar direkt till Country Manager Nordics och vi ser helst att du bor i närheten av Malmö, där det nordiska huvudkontoret ligger, men eventuellt kan även andra närliggande orter fungera som utgångspunkt. En del resor kan förekomma i rollen.

VI ERBJUDER

En stimulerande, teknisk och affärsutvecklande roll i en spännande organisation, där du har möjlighet att påverka och vara delaktig i den framtida tillväxtresan. Med stor potential att växa, både med marknadsandelar och på det geografiska planet, spelar du en nyckelroll för att realisera bolagets vision och tillväxtplan.

VI SÖKER

För att lyckas i rollen måste du ha erfarenhet från en liknande roll inom byggbranschen, kanske som konstruktör, Teknisk utvecklare eller Byggnadskonstruktör. Utöver detta ser vi gärna att:

  • Du är tekniskt bevandrad och har jobbat med att läsa ritningar, samt erfarenhet från att ha jobbat med certifikat, reglemente, brandtester och/eller uppbyggnad inom byggbranschen.
  • Ett relevant nätverk, något du byggt upp under dina framgångsrika år i branschen eller närliggande bransch.
  • Väldigt goda kunskaper i svenska och engelska då detta är en förutsättning för att lyckas i rollen.
  • Relevant utbildning från universitet eller motsvarande erfarenhet
  • Goda kunskaper i danska är meriterande.

För att lyckas och trivas i rollen som Technical Sales & Support Engineer har du dessutom förmåga att analysera, prioritera, strukturera och driva ditt eget arbete. Du är nyfiken, lösningsorienterad och har modet att testa nya tillvägagångssätt, samt förmåga att ställa krav och argumentera för din sak när det behövs. Som person är du en ”doer” och har ett entreprenöriellt mindset. Du är en professionell kommunikatör och skapar ett förtroende genom att alltid vara uppdaterad och nyfiken.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar UNILIN med SalesOnlys Seniora rekryteringskonsult Theresia Årestad. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via ”Ansök här” i annonsen.

Urval, kandidatdialoger och digitalintervjuer sker löpande – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Theresia på 0766-20 29 28 eller theresia.arestad@salesonly.se.

VI SER FRAM EMOT DIN ANSÖKAN!

OM FÖRETAGET

UNILINs isoleringsdivision ingår i UNILIN-koncernen och tillverkar PIR-isoleringsskivor och självbärande takpaneler. Som en del av UNILIN-koncernen är divisionen verksam i Europa med ett antal produktions- och försäljningsställen. UNILIN är en del av det amerikanska börsnoterade företaget Mohawk Industries, en global marknadsledare inom golv.

För att läsa mer om Unilin Insulation: https://www.unilininsulation.com/sv-se

Läs om mina kollegor

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!