Lediga jobb

Säljare Utbildningssektorn

Det här är Publizon

Publizon är den marknadsledande distributören av e-böcker och ljudböcker i Skandinavien. Genom våra system distribuerar vi närmare 1500 skandinaviska förlag till kommersiella marknadsplatser som internetbutiker och abonnemangstjänster samt till bibliotek och skolor. Publizon AB hette tidigare Axiell Media och ingick i koncernen Axiell Group. Sedan 1 april 2023 heter vi Publizon AB och är ett dotterbolag i Publizon Group, ett innovativt kunskapsföretag inom teknik och hjälper våra kunder med affärsmodeller för publicering, distribution och användning av e- och ljudböcker, såsom e-medialäsare och appar.

Om rollen

Vi på Publizon strävar efter att förändra hur skolor inspirerar sina elever till läsning. Genom vår innovativa digitala boktjänst, BookBites, erbjuder vi ett brett utbud av e-böcker och ljudböcker som inte bara engagerar och inspirerar, utan ger även lärare kraftfulla verktyg för att följa elevernas framsteg och inspirera till ännu mer läsning. Tjänsten har utvecklats och används flitigt av skolorna i Danmark och lanseras nu i Sverige och Finland. BookBites vänder sig till elever från grundskola till gymnasium.

Vi söker nu en engagerad och driven säljare för BookBites i Sverige. Som säljare kommer du att spela en avgörande roll i att introducera vår tjänst till skolor och utbildningsinstitutioner samt övertyga dem om de positiva effekterna av att integrera digitala böcker i undervisningen. Din roll kommer att innefatta att bygga meningsfulla relationer och affärer med kund och användare i fokus. 

Ansvar och arbetsuppgifter

 • Försäljningsansvar för befintliga och nya kunder inom utbildningssektorn
 • Ansvar för hela säljcykeln, från första kontakt till förhandling och avslutande avtal
 • Presentera och demonstrera BookBites för intressenter bl.a. lärare och beslutsfattare
 • Arbeta med strategisk planering för affärssegmentet tillsammans med landsansvarig för den finska marknaden
 • Hålla i anbudsprocesser/svara på upphandlingar
 • Bygga och upprätthålla långsiktiga relationer med kunder

Om dig

Som person är du en positiv lagspelare som brinner för att förstå och lösa kundernas utmaningar och behov. Du är ambitiös och självständig och klarar av att se både det långa och det korta perspektivet inom försäljning. Du har lätt för att skapa relationer, vinna kundernas förtroende och inspirera dem att se nya möjligheter på ett affärsmässigt sätt. Samtidigt är struktur och planering en förutsättning för att lyckas i rollen, du arbetar systematiskt och målinriktat med stort tålamod.

För att ha bästa förutsättningar att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • Erfarenhet av B2B-försäljning, gärna inom utbildningssektorn
 • Stark kommunikationsförmåga och förmåga att anpassa budskapet till olika målgrupper
 • Självledarskap, är driven och resultatorienterad
 • Erfarenhet av system- eller licensförsäljning
 • Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet från en liknande roll
 • Svenska och engelska i tal och skrift
 • Goda datorkunskaper och intresse för digitala media
 • God förståelse för skolmiljö och ett intresse att arbeta med läsutveckling
 • Meriterande: Erfarenhet av upphandlingar
 • Meriterande: Finska och/ eller Tyska i tal och skrift

Har du det som krävs för att lyckas i rollen – skicka in din ansökan!

Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringsperiodens slut.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Sophia Silfvercrantz. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Sophia Silfvercrantz på nummer 076-0001869 eller sophia.silfvercrantz@salesonly.se.

Läs om mina kollegor

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!