Lediga jobb

Solution Sales Specialist till SICK

Vi söker nu en Solution Sales Specialist, en ny roll för oss på SICK Sverige där du ges en unik möjlighet att forma rollen över tid tillsammans med närmaste chef.

Om rollen

Som Solution Sales Specialist har du fullt ägandeskap och förväntas driva försäljningen av våra komplexa lösningar inom främst intralogistik i Sverige och Norge. Logistikautomation och paketlogistik är ett område där utvecklingen ständigt går framåt och med en enorm potential hos oss på SICK. Med hjälp av övriga team tar du fram skräddarsydda lösningar för att optimera lönsamhet och effektivitet hos våra kunder, primärt inom segmentet paketlogistik och transport men kan på sikt komma att appliceras på fler segment.

Till din hjälp har du ett flertal olika team och avdelningar som du samarbetar tätt med. Du ingår i den nationella säljledningsgruppen och har regelbundna avstämningar med både säljledningsgruppen samt övriga säljteam för att kunna stötta kunderna på bästa sätt och erbjuda bästa möjliga lösning. Du har utöver säljarna, också ett tätt samarbete med våra produktchefer, logistik och transportteamet, projektledare, ekonomi med flera. En roll som involverar de flesta avdelningar på SICK, därav att vi ser det som ett krav att du har tidigare erfarenhet från den här typen av komplex systemförsäljning.

Du rapporterar till Head of Sales Sverige och Norge, Kristian Keskitalo och vart någonstans i landet du bor är oviktigt. SICK har kontor i Göteborg, Stockholm och Linköping men det går utmärkt att utgå hemifrån då du jobbar över hela Sverige och Norge.

Rollen är ny i den svenska organisationen vilket ger dig en unik möjlighet att forma rollen tillsammans med närmaste chef. Rollen är väletablerad på SICK i andra länder och en del av on-boardingen kan komma att genomföras utomlands.

Räkna med en del resor båda nationellt och internationellt inledningsvis. Uppskattningsvis innebär rollen ca 20 % resande tid.

Vi erbjuder

 • Ett stabilt internationellt bolag i stark tillväxt och med ekonomisk stabilitet.
 • Möjlighet att tillsammans med Head of Sales forma rollen.
 • Många internationella kontaktytor.
 • Ett bolag som erbjuder en mängd fantastiska produkter och lösningar och som ligger i framkant när det kommer till ny teknik.
 • Kollektivavtal.
 • Generöst friskvårdsbidrag samt andra fördelaktiga förmåner.
 • Frihet under ansvar.
 • Hybridarbete.
 • Förmånsbil.
 • En gedigen on-boardingprocess för att du ska få rätt förutsättningar att bli framgångsrik i rollen.
 • Såklart ett gäng härliga och hjälpsamma kollegor.

Om dig

Rollen som Solution Sales Specialist innebär många interna och externa kontaktytor, både i Sverige och internationellt. Därav är det viktigt att du är duktig på både svenska och engelska.

Du har tidigare erfarenhet av att skapa relationer och långsiktiga samarbeten både externt och internt. Vi ser att du har ett brett och etablerat kontaktnät inom logistikområdet, har du jobbat mot kunder inom ex. paketsortering är detta starkt meriterande.

Du har tidigare erfarenheter från upphandlingar av komplexa systemlösningar och vet hur affärer görs inom vårt område och vi ser gärna att du har kunskaper inom objektdetekteringssystem och/eller spårbarhetssystem. Dina tidigare roller har troligtvis varit inom ledning, försäljning eller projektledning i vår bransch och du har goda ledaregenskaper. Inget personalansvar ingår i rollen men du har dagligen många kontakter, både internt och externt och är duktig på att skapa ett långvarigt förtroende. Då rollen innefattar många digitala möten behöver du även ha en hög digital kompetens, både när det kommer till att driva digitala möten, rapportera i CRM samt försäljning och nätverkande i digitala forum.

Som person är du nyfiken, har ett högt självledarskap och en vilja att ständigt förbättras och utvecklas. Du har en god ekonomisk förståelse, är riskmedveten och är heller inte rädd för att kavla upp ärmarna när det behövs.

Om SICK

SICK AB tillhandahåller sensorlösningar inom produktion, logistik och processindustri. Med hjälp av avancerad teknik och innovation hjälper SICK sina kunder mot en digitalisering av sina processer och logistiklösningar.

SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 12 000 anställda och en global verksamhet i över 50 länder är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 85 anställda med en omsättning på ca 500 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer.

Se gärna vår film för att lära känna oss bättre.

Mer info? Besök gärna vår Hemsida, YouTubekanal eller vår LinkedIn.

Ansökan

Är detta din nästa utmaning? Eller någon du känner! Dela gärna annonsen vidare! Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Johanna Nygren. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna på johanna.nygren@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande varpå vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Alla intervjuer med rekryteringskonsult kommer att ske digitalt via teams.

 Sökord: säljare, sälj, försäljare, ”lösningsförsäljning” systemförsäljning, ”solution sales” logistikautomation, automation, logistics, ”logistics automation”, ”Sales engineer”, ”teknisk säljare”, ”technichal sales” försäljning, ”account manager”, AM, ”key account manager”, KAM, b2b, sales, ”salesonly”

Läs om mina kollegor

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!