Lediga jobb

Affärsområdeschef Teknisk PPE till Optimera

Affärsområdeschef Teknisk PPE till Optimera – BYGGHANDEL FÖR PROFFSBYGGARE! Nu erbjuds möjligheten till en affärskritisk, intressant och utvecklande ledarroll inom byggindustrin, med ansvar att bygga upp Affärsområdet Teknisk PPE. Detta är en ny tjänst med placering i Stockholm; Årsta och Bromma. Vill du arbeta i en framtidsorganisation och vara med att göra skillnad?

OM TJÄNSTEN – ARBETSUPPGIFTER & ANSVAR

Som Affärsområdeschef Teknisk PPE till Optimera, är du ansvarig för att utveckla och bygga upp ett nytt affärsområde – Teknisk PPE som består av kläder, personligt skydd och skyddsutrustning för proffsbyggare. För att du tillsammans med VD och Marknadsdirektör, samt sälj och inköpsorganisationerna ska lyckas med Optimeras utveckling inom Teknisk PPE, söker vi en analytisk, strategisk och samtidigt operativ Affärsområdeschef med förmåga att verkställa, kommunicera och inspirera.

I tjänsten ingår att med utgångspunkt i en första satsning i Optimera Årsta:

 • Ta fram kunderbjudanden och bygga framgångskoncept med kvalitet och lönsamhet.
 • Utveckla och delta i försäljningsprocessen, skapa struktur, strategier och säljplaner, samt sätta upp mål, mäta och följa säljarnas prestation.
 • Driva kundevent och stötta vid kundaktiviteter, samt själv knyta affärskontakter med aktörer inom branschen.
 • Bidra med kompetensförstärkning, samt säkerställa rutiner och processer.
 • Ta med konceptet ut i hela landet på utvalda enheter

OM DIG – ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER

Rollen förutsätter ett starkt självledarskap, samt ett nyfiket, engagerat och positivt förhållningssätt. Utöver att du har erfarenhet från sammansatt affärsutveckling och att implementera koncept och nya kunderbjudanden, värdesätter vi att du drivs av att skapa affärer och har fokus på att finna lösningar och att skapa lönsamhet i en växande organisation och inom ett spännande satsningsområde med stor potential.

Din profil i korthet:

 • Analytisk, samt sinne för detaljer när så krävs och nyfiken på trender och tendenser.
 • Kommunikativ, tydlig och inspirerande.
 • Lösningsorienterad med höga ambitioner att skapa värde i flera led.
 • Serviceinriktad och en god relationsskapare internt, såväl som externt.
 • Marknadskännedom inom byggsektorn och starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet och kunskap inom teknisk PPE, PTA (Power Tools Accessories), samt vibrationsskydd och ”skydd för ditt bygge” (buller- fall- halk- hud- huvudskador, andnings- ljus- ljud och skärskydd).
 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad genom erfarenhet.
 • Körkort och möjlighet att resa när tjänsten kräver.

OMPTIMERA ERBJUDER

 • En ansvarsfull, utmanande och varierande tjänst som Affärsområdeschef Teknisk PPE.
 • Nära arbete med en engagerad och säljsdriven ledning och VD.
 • Möjlighet att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång.
 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare med sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.
 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet.
 • Engagerade och kunniga kollegor som agerar efter en tydlig företagskultur med ledorden: Personligt, Tryggt och Enkelt.

ANSÖKAN

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 40–41. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

OM OMPTIMERA

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggaren: Byggmaterial, trä, tak, golv, dörrar, fönster, maskiner, verktyg, förvaring, personliga skydd, kök och förnödenheter.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 67 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har drygt 900 anställda och omsätter ca 5 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain – en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 50 miljarder Euro och har mer än 180 000 anställda i 67 länder.

Läs om mina kollegor

Viktig information!

Det pågår löpande bedrägeriförsök mot användare av tjänster på internet och just nu är det mycket aktiviteter kring olika kommunikationsplattformar där bedragare utger sig för att komma från oss på SalesOnly.

Vi vill betona att vi på SalesOnly aldrig kommer att använda tjänster såsom WhatsApp, Telegram, Apple iMessage, Instagrams direktmeddelanden, Facebook Messenger eller SMS för att initiera kontakt med våra intressenter. Vi kommer heller aldrig att be er om känslig information via dessa kanaler.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor!