Lediga jobb

Account Manager automation - ifm electronic

Om ifm electronic

Efter många år av intensivt samarbete med våra kunder har vi etablerat oss på marknaden som en av världens ledande leverantör av innovativa givare, styrenheter och system för industriell automatisering och digitalisering. Idag är vi över 7 300 medarbetare i över 95 länder. Men även nu när vi blivit stora, har vi bevarat det bästa från de första åren: Flexibiliteten och individualiteten i ett litet företag kombineras med kvaliteten och professionalismen du får hos en koncern. Och i centrum för vårt arbete står fortfarande våra kunder – vi är helt enkelt ”close to you”. 

Välkommen till ett företag som aldrig står still utan ständigt driver utvecklingen framåt. Vi söker dig som älskar utveckling och har ett stort tekniskt intresse. Med kunskap och produkter i världsklass är du alltid välkommen hos våra kunder.

Titta gärna på vår Youtube-film som ger en djupare inblick i vår verksamhet.

Om tjänsten

I rollen som Account Manager på ifm arbetar du främst med att utveckla våra medelstora och större, befintliga kunder inom industrisektorn. Det är en komplex affär där du erbjuder tekniska helhetslösningar. Du jobbar rådgivande mot flertalet intressenter och behöver därför vara en duktig projektledare samt inneha en hög, teknisk kompetens inom vårt område. Du tycker om möten med människor och har förmågan att omvandla teknisk information till affärsnytta för dina kunder och intressenter som oftast är konstruktionschefer, produktchefer, inköp och VD.

Du har en proaktiv approach och i din vardag varvar du fysiska möten med digitala med dina kunder och interna kollegor. Vidare ansvarar du för säljpresentationer, förbereda och följa upp säljförslag/offerter, medverka i olika mässor och marknadsaktiviteter samt kommunicera regelbundet med dina interna kollegor på marknad, sälj, utveckling och customer center samt vid behov delta i internationella möten.Du stöttar också ifm:s produktplanering och utvecklingsavdelning med värdefulla insikter. Givet så jobbar du i vårt CRM system och är van att jobba mot uppsatta mål.

Lämplig bostadsort är i närheten av Stockholm eller Mellansverige. Vi erbjuder hybridarbete som ett naturligt arbetssätt.

 Vi erbjuder

 • Chansen att vara en del av ett välmående, globalt, expansivt och privatägt familjeföretag. Ifm är ett stabilt bolag som står stadigt när det för övrigt kan upplevas som skakigt på marknaden.
 • Möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss med löpande kompetensutveckling.
 • Flexibel och god arbetsmiljö då vi lägger stor vikt på en balans mellan arbetsliv och fritid.
 • Engagerade, stöttande kollegor, personlig utveckling och omtanke.
 • Årliga kick-offer, roliga personalfester och events.
 • Generöst Friskvårdsbidrag, tjänstepension, förmånsbil, rikskortet, förmånliga rabatter och kollektivavtal.

Om dig

För att vara framgångsrik och trivas i rollen som Account Manager hos oss på ifm tror vi att du drivs av viljan av att utveckla affärer, du är duktig på att bygga relationer och du har stor förmåga att identifiera kundens utvecklingsbehov och affärsnytta. Du är van att jobba strukturerat och skapar tillit och förtroende i dina relationer. 

Här behöver du:

 • Kunskaper inom industriautomation inhämtade från en teknisk utbildning alternativt arbetserfarenhet.
 • Tidigare erfarenhet från B2B försäljning i en liknande affär.
 • Förmåga att utrycka dig professionellt på både svenska och engelska i tal och skrift .
 •  Körkort B

Utöver ovan nämnda kompetenser lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är en person som:

 •  Har högt självledarskap med förmåga att prioritera
 •  Ser helheten i affären, kundens nuvarande och framtida behov
 •  Är nyfiken och har intresse av att följa med i utvecklingen i vår bransch      
 • Har ett proaktivt arbetssätt och ett affärsmässigt tänk.
 • Arbetar strukturerat

Ansökan

Känner du igen dig eller Känner du någon som skulle passa in bra? Tipsa gärna vidare! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök genom att klicka på Ansök Här knappen! Vi uppskattar om du tar dig tid att svara på urvalsfrågorna, det går fort.

I denna rekrytering samarbetar vi med Johanna Nygren på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail, då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Mer om ifm

Vår vision: Close to you – att vara våra kunders första val för innovativ automatiseringsteknik och digitalisering.

För ytterligare information, besök oss gärna på vår LinkedIn eller vår hemsida

[Sökord: säljare, sälj, junior säljare, AM, ”account manager”, ”teknisk säljare”, ”technical sales”, ”sales engineer” försäljare, försäljning, B2B, sales, ”sales only” automation, industriautomation, Stockholm, Mälardalen]

 

Läs om mina kollegor