Lediga jobb

Enhetschef till Optimera i Tranås

Nu har du chans att söka en attraktiv och utvecklande ledarroll hos ett tryggt, personligt och samtidigt expansivt företag – ENHETSCHEF TILL OPTIMERA I TRANÅS – BYGGHANDEL FÖR PROFFSBYGGARE!

Tillsammans med ett kunnigt och kundorienterat säljteam driver och leder du Optimeras enhet i Tranås, med ambition att vara den proffsigaste bygghandeln med högst kundnöjdhet. Dina tydliga ledaregenskaper värdesätts starkt, i kombination med dina tidigare framgångar från proaktiv och relationsskapande försäljning inom byggbranschen. Vill du med ett starkt affärsdriv, samt engagerat och tydligt ledarskap leda Optimeras positiva tillväxtresa i Tranås?

OM TJÄNSTEN

Optimera Svenska AB är en ständigt växande aktör inom byggbranschen och söker just nu en affärsdriven och kundorienterad Enhetschef till Optimeras omtyckta och trevliga enhet i Tranås. Lokala proffsbyggare är dina samarbetspartners, samt byggentreprenörer i Tranås med omnejd. Utöver egen försäljning med uppsökande B2B försäljning och arbetsplatsbesök hos Proffsbyggare, ansvarar du för att för att skapa en tydlig struktur och inspirerande säljkultur.

Som Enhetschef för en fin och nyutvecklad enhet med totalt 15 medarbetare, inklusive Enhetschef och två rapporterande Arbetsledare; Lager- och Butiksledare samt Säljledare, ansvarar du för enhetens resultat, arbetsmiljö, säkerhet och försäljning. Tillsammans med säljteamet och övriga kollegor, ansvarar du för att Optimeras lokala bygghandel i Tranås fortsätter att stärkas. Du rapporterar till Ann Thalin, Regionchef Sydöstra och du utgår från Optimeras bygghandel för proffsbyggare i Tranås.

ARBETSUPPGIFTER:

 • Fortsätta arbetet med att skapa bygghandelns bästa kundupplevelse.
 • Stötta varje avdelning och individ utifrån förutsättningar och behov.
 • Utveckla enheten och driva förändring för att tillgodose kundernas behov.
 • Bidra med kompetensförstärkning till teamet.
 • Skapa struktur och goda förutsättningar genom att planera, driva, inspirera, stötta och följa upp dina medarbetare.
 • Egen proaktiv försäljning för att utveckla befintliga och skapa nya kunder till enheten.
 • Genomförande av kundaktiviteter, samt nätverka med marknaden för att bygga varumärket inom regionen.
 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal, samt följa upp och mäta prestation.
 • Stötta och coacha Lagerledare, Säljledare och Butiksledare, samt bygg-, butiks- och lagersäljare i arbetet med att säkerställa rutiner och processer.
 • Driva interna personal-, drift och säljmöten.

OM OPTIMERA

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggaren: Byggmaterial, trä, tak, golv, dörrar, fönster, maskiner, verktyg, förvaring, personliga skydd, kök och förnödenheter.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 64 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter ca 4,3 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain – en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

OMPTIMERA ERBJUDER

 • En ansvarsfull, utmanande och varierande tjänst som Enhetschef.
 • Struktur för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång.
 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.
 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet.
 • Engagerade och tekniskt kunniga kollegor som agerar efter en tydlig företagskultur med ledord som – Personligt, Tryggt och Enkelt.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig med chefserfarenhet och mycket goda ledaregenskaper. Vi vill även att du har tidigare försäljningsvana mot yrkeskund och stor förståelse för dina kunders behov och dess köpprocess. Erfarenhet från byggbranschen är starkt meriterande.

I rollen som Enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs. Vi ser därför att du själv vill vara ett föredöme; En tydlig, närvarande, nyfiken, inspirerande och empatisk ledare som bygger laget.

Vi tror att du är en person som drivs av att utvecklas tillsammans med ditt team och på så sätt nå uppsatta mål. Du har en god kommunikativ förmåga, samt vana av att skapa lönsamhet i en växande organisation. Vidare söker vi dig med ett starkt driv och försäljningsvana gentemot yrkeskund, då vikten av förståelse för dina kunders behov och köpprocess är stor. Vi ser gärna att du har ett värdefullt nätverk inom regionen, samt erfarenhet från byggbranschen, kombinerat med god produktkunskap och förmåga att erbjuda kunderna enkla och hållbara lösningar.

Dina Egenskaper & Erfarenheter i korthet:

 • Tydlig och inspirerande Lagledare med starkt engagemang.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och roller som Säljledare / Försäljningschef.
 • Gärna god produktkännedom inom byggsektorn och erfarenhet av offertskrivning.
 • Social, nätverkande och gärna med ett värdefullt kontaktnät i branschen.
 • Målmedveten, resultatdriven och handlingskraftig.

ANSÖKAN

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 16-18. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

Sökord: Enhetschef, Försäljningschef, Säljchef, Säljledare, Säljtjänst, Byggsäljare, säljare, bygg, “account manager”, Optimera, Proffssäljare, AM, Tranås

Läs om mina kollegor