Lediga jobb

Account Manager - Kamstrup

Account Manager hos Kamstrup

De svenska energibolagen genomgår en grön omställning och står inför stora utmaningar som b.la omfattar ökat behov av flexibilitet för balansering. Begränsningar i elnätet innebär utmaningar med att bygga ut nätkapaciteten tillräcklig snabb takt och där hänsyn måste tas till energi- och effekttillräcklighet, i takt med att elbehovet snabbt ökar. För att klara av denna omställning, krävs investeringar i analysverktyg och tjänster då fokus och beroende av data för effektiva dataanalyser ökar. Det är här vi kommer in då behovet av våra tjänster växer! Vi söker nu en driven och nyfiken Account Manager som kan vara med och underlätta energibolagens utmaningar med de tjänster och mjukvara som Kamstrup erbjuder.

Vårt erbjudande till dig

Kamstrup är ett ekonomiskt stabilt företag med hög trovärdighet och stadig tillväxt. Vi erbjuder dig ett utvecklande och spännande arbete med stort ansvar och utvecklingsmöjligheter. Vi är ett bolag som tänker långsiktigt och är stolta över vår roll i den gröna omställningen. Vill du vara en del av en blomstrande bransch inom ett bolag med bra stämning och sunda värderingar så är du välkommen till Kamstrup. Kamstrup medarbetare, deras kunskaper och personliga engagemang är företagets mest värdefulla resurs. För att säkra kompetent och motiverad personal lägger Kamstrupkoncernen stor vikt vid utbildning av sina medarbetare. Detta genomförs bl.a. i egen regi. Vi erbjuder en gedigen onboarding för att ge dig de rätta förutsättningarna för en bra start i din karriär hos oss. Givetvis erbjuder vi även en konkurrenskraftig lön och villkor.

Om rollen

Tjänsten som Account Manager inom El innebär att du bär helhetsansvaret för alla affärs- och kundrelaterade aktiviteter inom ditt distrikt. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor med att planera, koordinera och genomföra kundbesök, framställa affärsförslag, förhandla och slutföra affärer. Din främsta utmaning består i att fördjupa och utveckla affärerna hos våra kunder och att hjälpa dem med deras utmaningar med hjälp av mjukvara och tjänster. Stort fokus på försäljningsarbetet kommer att ligga i att tillsammans med kunderna identifiera och stötta dem i deras utveckling.  

Du kommer arbeta med att utveckla befintliga kundkonton samt identifiering, kartläggning och uppsökande proaktivt säljarbete. Du arbetar med värdebaserad systemförsäljning men en kombination av produkter och tjänster. Vi träffar också marknaden via webinarier, mässor och genom branschorganisationer. I tjänsten ingår resor både inom Sverige och utomlands, inklusive ett flertal övernattningar. Vi tror på flexibilitet och du kan utgå ifrån hemmakontor eller vårt kontor i Täby. Du tillhör och arbetar i både ett funktionellt- och i ett distriktsteam i det dagliga arbetet.
Du rapporterar till Head of Sales. Det geografiska regionsansvaret sträcker sig över Stockholm, Mälardalen, Närke, Värmland och Dalarna. Stor värdering kommer att läggas på att man bor i området man verkar.

Din profil

Du har erfarenhet av lösningsorienterad försäljning och det är meriterande om du har erfarenhet från systemförsäljning med långa beslutsprocesser. Du kan exempelvis har arbetat med försäljning av IT mjukvara, system eller telekom. Vi förväntar oss att du kan kommunicera på alla nivåer i kundens organisation och anpassa kommunikation och budskap efter detta, såväl muntligen som skriftligen.

För att lyckas i rollen bör du vara uthållig, självgående, initiativrik och social. Det finns fördelar om du har en god teknisk förståelse och gärna någon form av eftergymnasial utbildning inom teknik, försäljning eller marknadsföring. Vårt koncernspråk är engelska och du behöver därför obehindrat behärska engelska språket.
Vi söker dig som är driven, flexibel med god förmåga att kommunicera och vana att arbeta med långa affärsprocesser. Vidare är du en engagerad och tillgänglig kollega som har lätt för att motivera och få med dig andra. Arbetet är till huvuddel självständigt och vi ställer höga krav på att du är självgående, strukturerad och initiativtagande. Du är affärsorienterad har en god förmåga att se saker ur sitt helhetsperspektiv. Viljan att skapa kontakter och att du stimuleras av att träffa kunder varje dag ser vi som en självklarhet.

Känner du igen dig i beskrivningen är du varmt välkommen skicka in din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så sök tjänsten redan idag!

Om Kamstrup 
Kamstrup utvecklar, tillverkar och säljer smarta el, värme och vattenmätare samt därtill hörande system för att bearbeta och hantera data för användare över hela världen. Genom vårt ledarskap, kompetens och passion för samarbete, eftersträvar vi en bättre framtid inom energisektorn, där varje kunds prestanda främjas, samtidigt som vi skapar varaktiga samhällsvärden. Vi tar ansvar för vårt agerande och vi fokuserar på att minska resursåtgången i syfte att säkra rent vatten och el för så många som möjligt. Kamstrup har drygt 1 500 anställda i mer än 20 länder med huvudkontor i Danmark. Kamstrup har god ekonomi, tillväxt samt starkt fokus på utveckling av teknik och personal. 

Läs mer om oss på vår hemsida www.kamstrup.se

I denna rekrytering samarbetar vi med Johnny Björklund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Johnny på 0766202996 eller via mail johnny.bjorklund@salesonly.se

Läs om mina kollegor