Lediga jobb

Teknisk Säljare Prefab

Om oss och om rollen

Visst vore det fantastiskt att få chansen att komma till ett globalt, välmående företag som tillverkar premiumprodukter där du kan fortsätta din karriär inom teknisk OEM/industri-försäljning?

Nu har du chansen. Som Leviats nya Tekniska Säljare kommer du ansvara för utvecklingen av befintliga och nya kunder inom segmentet Prefab – vilket innebär tillverkande företag inom Prefabindustrin. Andra intressenter som också är relevanta påverkare för din affär är montörer, byggentreprenörer samt föreskrivande led/konsulter. Du kommer att ansvara för att sälja bland annat välrenommerade Halfens produkter, som idag är ett varumärke som ingår i globala Leviat, som ägs av en av världens största och mest stabila byggproducenter, CRH. Med andra ord kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas kvar även när förändringarnas vindar blåser; när andra bromsar gasar vi och vi ska på en tillväxtresa! Det är här som bland annat du kommer in i bilden; vår första renodlade Prefab-säljare, då vi som ett led i att kunna bli ännu mer specialiserade gentemot kund kommer vi att renodla våra segment. Det innebär att du har stor möjlighet att påverka och forma din egen roll samt sätta din prägel på produktsegmentet Prefab, spännande va?

Tjänsten innebär konsultativ försäljning där smarta tekniska lösningar samt produkter står i fokus. Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer och fabrikschefer – vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir även att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot helt nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till vår löpande volymaffär hos kund.

För att lyckas i din roll som Teknisk Säljare har du stöttning av våra kompetenta ingenjörer/konstruktörer samt innesäljare, men du gör självklart en del av försäljningsunderlagen själv. Du utgår från vårt kontor i Göteborg tillsammans med dina säljkollegor inom segmenten Bygg och Industri. Ditt geografiska upptagningsområde är mellan Halland och Örebro och du ansvarar själv för att planera och strukturera din säljtid.

Om dig

För att lyckas i rollen som Teknisk Säljare så är du skicklig på att driva volymaffärer gentemot tillverkande industri och har en strategisk höjd i ditt säljarbete. Du har ett tydligt affärsdriv och med ditt engagemang bidrar du till en positiv stämning, externt såväl som internt. Vidare är du en skicklig relationsbyggare och inger förtroende.

Kompetenser

  • Gedigen erfarenhet av teknisk försäljning B2B inom Industri/OEM/prefab
  • Strukturerat arbetssätt och en van användare av CRM-verktyg
  • Har grundläggande teknisk kompetens inom bygg/industri – du behöver förstå hur våra produkter fungerar i kundens vardag
  • Vana av att resa på ett större geografiskt område och är strukturerad, initiativtagande och skicklig på att planera din tid
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, god engelska då det är vårt koncernspråk
  • B-körkort

Vi erbjuder

  • Chansen att bli en del av ett stort, stabilt och innovativt företag där du får chansen att renodla ett nytt affärsområde (blir ju solklart vem som lyckats öka försäljningen!)
  • Frihet under ansvar där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning!
  • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett välmående team!

Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ska du ansöka redan idag! Vi avser tillsättning av tjänsten innan jul, med tillträde enligt ö.k med hänsyn till uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Kristin Axelsson. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för rollen. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor