Lediga jobb

Försäljningschef

Vill du vara med och utveckla marknadsledande Demateks försäljningsavdelning? Har du erfarenhet av ledande befattningar och teknisk försäljning? Drivs du av att utveckla dina medarbetare? Har du förmågan att bidra i ledningsgruppen och att inspirera och ta bolagets försäljningsavdelning till nästa nivå? Då hoppas vi att du vill söka tjänsten som Försäljningschef för Demateks försäljningsavdelning i Sverige!

Om rollen

Som Försäljningschef ansvarar du för utveckling av företagets försäljningsverksamhet som består av innesäljare, regionala säljare, den centrala försäljningsavdelningen och även en liten marknadsavdelning.

Du är naturligtvis ansvarig för teamens resultat och måluppfyllnad. För att lyckas med detta ser vi att du har förmågan att på ett strukturerat sätt följa upp och sätta planer med individer och team, vidare är vi övertygade om att du behärskar försäljningsstrategier och metodiker på handens fem fingrar samt besitter förmågan att motivera och inspirera dina medarbetare. Du sitter med i företagets ledningsgrupp och du rapporterar till VD. Tjänsten är placerad i Segeltorp. Resor i tjänsten förekommer huvudsakligen i Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Löpande säljstyrning mot gällande mål
 • Regelbundet genomföra säljmöten med gruppen
 • Ansvara för att administrativa rutiner är effektiva
 • Ansvar för att upprätthålla eller överträffa budgeterat TB
 • Medverkan vid avtalsskrivning och förhandling av stora avtal.
 • Överse försäljningsvolymer och dess utveckling
 • Budget och försäljningsresultat för försäljningsavdelningen
 • Prognostisering
 • Medlem i företagets ledningsgrupp
 • Övergripande ansvar för arbetsplanering, fördelning och ledning av arbetet
 • I övrigt förekommande arbetsuppgifter på enheten

Om dig

Du är en lagspelare som är duktig på att skapa och upprätthålla relationer. Du är trygg, problemlösningsorienterad och en god kommunikatör. Vi ser att du är tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt. Vi ser det som meriterande om du är duktig på avtal och affärsjuridik. Vidare tror vi att du har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning, alternativt längre tids erfarenhet från säljledning.
 • För person med högre teoretisk utbildning krävs minimum 3 års erfarenhet som ledare av marknads-, service- eller säljorganisation
 • Flytande i Engelska och Svenska i tal och skrift
 • B-körkort. 

 Om Dematek

Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar. Som generalagent för Demag Cranes & Components kan vi erbjuda marknadens största produktsortiment för lyft och hantering. Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Med mer än 90 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager är vi också den bästa partnern när det gäller problemlösning. Vi omsätter cirka 300 mkr och är idag 145 anställda.

Besök oss gärna på www.dematek.se.

Välkommen in med din ansökan redan idag. Urvalsarbete och intervjuer kommer att ske med start i mitten av augusti

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristian Ekelund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Kristian på 072-308 16 45 eller kristian.ekelund@salesonly.se

Läs om mina kollegor