Lediga jobb

Bid Manager

Varje kund är lika viktig och vi månar om en löpande dialog och ett personligt bemötande i varje kontakt. Företaget grundades 1979 vilket gör att vi har en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum. Vi är drygt 3 000 medarbetare och koncernen omsätter ca 1,1 miljard årligen. Våra två huvudkontor ligger i Stockholm och Åbo och vi har ett flertal lokalkontor i Sverige och Finland.  

Vill du representera Sveriges största inom branschen familjeägda bolag? Ett tjänsteföretag inom facility management, städ och kontorstjänster. MIAB har siktet inställt på tillväxt. Vi söker nu en Bid Manager som vill vara med och driva fortsatt framgång inom säljorganisationen.

Om tjänsten:

Som vår nya Bid Manager är du en del av Bid teamet och ditt ansvar är att stödja försäljningsteamet i anbuds- och offertprocesser, med betoning på den offentliga sektorn. I rollen arbetar du i huvudsak med att säkerställa hög kvalitet i anbuden samt att agera som ett stöd till affärsägaren i anbuds/budprocessen. Du kommer ha kontakt med en mängd olika funktioner inom MIAB och förhandling med kund kan ingå som en del av anbudsprocessen. Du säkerställer att allt upphandlingsmaterial är komplett, att de är i rätt form och självfallet inkommer i tid. I din roll ingår också att kontinuerligt utveckla och effektivisera anbudsprocessen.

Om dig:

För att lyckas i rollen är du en person som alltid har ordning och reda i det du företar dig. Du är strukturerad och processorienterad, kommunikativ och van att hålla deadlines. Du har förmågan att koordinera och skapa goda relationer och samarbeten med andra. Du har ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt samt mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vårt Bid Management team har en central och mycket viktig roll för vår verksamhet. Den här rollen passar alltså dig som vill ha en nyckelposition hos oss där du får utlopp för din passion för ditt stora intresse för komplext anbudsarbete. Du arbetar från vårt kontor i Stockholmsområdet och våra kunder finns i hela Sverige. Rollen är en del av försäljningsorganisationen och du rapporterar till Försäljnings- och marknadschefen.

Din bakgrund:

  • Förmåga att läsa, tolka och författa kommersiella upphandlingar.
  • Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med anbudsprocessen.
  • Behärskar kalkylering inom hela vårt tjänsteutbud.
  • Erfarenhet av LOU.
  • Erfarenhet av att driva egna projekt, stort som smått.
  • Vana av att arbeta med CRM system.
  • Goda Officekunskaper, Excel och PowerPoint i främsta hand.
  • Flytande i tal och skrift, svenska såväl som engelska.

Meriterande:

·        Kommer du från en bakgrund inom städbranschen eller FM branschen ser vi det som mycket meriterande.

·        Akademisk utbildning universitet, IHM eller motsvarande.

·        Extra språk utöver svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ. Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ska du ansöka redan idag! Vi avser tillsättning av rollen så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar vi med Per Sävje på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor