Lediga jobb

Säljchef Kyl – Ahlsell, region Stockholm

Ahlsell söker en dedikerad och branscherfaren Säljchef inom Kyl – region Stockholm och Nedre Norrland. Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA, VS, Industri, Klimat och El. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts starkt.

Vill du med ett affärsmässigt och tydligt arbetssätt, samt lyhört och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta framgång inom området Kyl – ett segment inom division VS?

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Som Säljchef hos Ahlsell, får du chans att genom ett tydligt, öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och dina säljare.

I rollen som Säljchef kommer du arbeta nära dina säljare; tre utesäljare och fyra innesäljare i region Stockholm, samt region nedre Norrland. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och din förmåga att leda framgångsrika team. Du kommer även att vara delaktig i säljarbetet, med målsättning att stärka samarbetet med Ahlsells stora nyckelkunder inom Kyl.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt. 

Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje. Nöjda medarbetare ger nöjda kunder, likväl som att fungerade arbetsprocesser skapar effektivitet och finansiell framgång. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

Som Säljchef för området Kyl, ingår du i en ledningsgrupp om fem Säljchefer i region Stockholm och du rapporterar till regional Försäljningschef Jakob Cedercrantz som har fullt försäljnings- & resultatansvar för segmenten VS och Kyl. Tjänsten innefattar en del resor till de olika kontoren inom regionen och vi ser gärna att du utgår från vårt kontor i Älvsjö eller Häggvik.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:

  • Samordna och utveckla regionens säljare inom Kyl, genom coachmöten och strukturerad säljledning.
  • Personalansvar för sju Säljare, fördelat på 4 inne- och 3 utesäljare.
  • Driva försäljningen inom Kyl i region Stockholm, samt region nedre Norrland.
  • Skapa förutsättningar för fortsatt stabil tillväxt och ett välmående säljteam, genom tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning.
  • Aktivt delta i den regionala ledningsgruppen bestående av regional Försäljningschef VS, samt två Säljchefer.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt, samt bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.

OM DIG

För att skapa förtroende hos kund och hos ditt säljteam, är det starkt meriterande om du har branscherfarenhet och gärna ett aktuellt nätverk inom Kyl. Viktigast är dock att du trivs i ledarrollen och att du är intresserad av att utveckla dig själv och inspirera ditt säljteam till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, klart och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Då tjänsten även innebär att driva egen försäljning, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsmannaskap och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar.

Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt.

För att lyckas i rollen som Säljchef behöver du vara en naturlig ledare och tydlig i din kommunikation, samt förtroendeingivande, lyhörd och samtidigt skicklig på att driva affärsstrategiska beslut.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms/tel 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 39-41. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen!

OM AHLSELL

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Läs om mina kollegor