Interim försäljningschef

Försäljningschef fortsätter vara ett eftertraktat yrke och att själv leta efter en interim säljchef är inte bara svårt utan även resurskrävande. Men genom att ta hjälp av SalesOnly får du snabbt en tillfällig chef på plats – och får dessutom tillgång till vårt omfattande nätverk och evidensbaserade metoder för framtida rekryteringar.
interim-försäljningschef

Hyr in en interim chef med försäljning som specialistområde

Att hitta en ny säljchef tar tid  och därför kan det vara bra att ta in en interim person under tiden. 

Försäljningschefer är ofta högpresterande individer med goda ledaregenskaper som troligen redan ett bra jobb idag – och att attrahera dem är krävande. Med hjälp av SalesOnly får du tillgång till personer som på interimsbasis kan komma in och hjälpa er utvecklas mot era mål medan ni samtidigt söker efter en långsiktig lösning.

Rätt försäljningschef baserat på ert unika behov

När vi letar kandidater till rollen som interim försäljningschef börjar vi med att fråga om rollen är förvaltande eller utvecklande. Det vill säga; ska kandidaten vara med och bygga upp något nytt under tiden, eller kanske bara kliva in och förvalta? De två olika typerna av försäljningschef kräver olika egenskaper. 

Oavsett ingång behöver en interim försäljningschef vara strategisk och bra på att delegera. Våra interima kandidater är också experter på att motivera sina medarbetare att fortsätta nå sina mål i föränderliga tider.

 

Fördelar med att ta in en interim försäljningschef

Att hyra en tillfällig säljchef under en kortare eller längre period är en bra lösning när det till exempel skett uppsägningar eller när ni behöver täcka upp för tjänst- eller föräldraledighet. Idag håller många företag fortfarande på att navigera en lågkonjunktur men behöver ändå en väg framåt under tiden de utvecklar sin säljstruktur och förändrar sin affär. Framtidens trender som AI spelar påverkar också affären, vilket vi arbetar proaktivt med i allra högsta grad.

Ett ledande interimsföretag inom försäljning

Försäljningschef är en roll som ställer stora krav på individen – och vi tar alltid tar hänsyn till det oavsett om du rekryterar eller anlitar en interim säljchef genom oss. För identifiera vad ert företag behöver börjar vi med ett kravspecifikationsmöte där vi går igenom er organisation, marknadsläget, kundsegment, konkurrenter och utveckling de närmaste åren för att klargöra vilka behov rollen ska täcka. 

Vi arbetar även evidensbaserat tillsammans med Mercuri Research som forskar inom B2B-försäljning. Vilka köplogiker har era kunder? Hur jobbar ni med dem – oavsett verksamhetsområde? Genom att ta reda på det blir det enklare att hitta kompetens med rätt egenskaper, utan att fastna i bransch eller produkt. Välkommen att höra av dig!