Affärsinsikter

Planering inför hösten!

Efter en historiskt varm sommar är det snart dags för jobbstart för många och vi hoppas att sommaren har inneburit en möjlighet att landa, ladda batterierna och reflektera.

För många är det också en tid för att sätta nya mål och planera hur resten av året ska vara och se ut. Oavsett om du är ledare av en verksamhet/team eller inte, vet vi att reflektion och planering leder till högre sannolikhet att lyckas.

För mig personligen har det varit avgörande att ta ett par dagar innan allt drar igång igen för att dra upp de stora dragen och utmana mig själv i/över vad mitt bidrag är och vad jag vill uppnå, både privat och professionellt. Jag rekommenderar varmt att reflektera med perspektiv. Att använda sig av den enkla metoden – ”hur såg det ut för ett år sedan, hur ser det ut idag och hur vill jag att det ska se ut om ett år”.

En av de mest framträdande megatrenderna är att det i en snabbrörlig värld krävs en ständig vidareutveckling och kompetensförstärkning. Vi tror att ytterligare en framgångsfaktor är att ta sig tid att lära sig mer om de saker vi vet kommer ha störst påverkan på våra verksamheter och liv. I ljuset av det kan vi varmt rekommendera att ta del av framtidsforskning och reflektera kring hur det kommer påverka din verklighet.

En lättsam och gedigen trendspaning kan du ta del av här. Vi älskar också att dela med oss av våra vänner på ProSales forskning, här kan läsa en del av deras trendrapporter. Givetvis finns det också en uppsjö av inspirerande och intressanta poddar och Ted-talks. Tänk vad det är fantastiskt att det finns så mycket gratis kunskap att ta del av!

Njut av sommaren som är kvar och förbered dig med inspiration och reflektion för att få en spännande och rolig höst!

Författare: Ulrica Ekeroth, VD, ulrica.ekeroth@salesonly.se.