Karriär

Vikten av att vara aktiv i sitt jobbsökande!

Arbetsmarknaden har förändrats. Kandidatmarknaden har förändrats. Sättet vi söker jobb på har förändrats. Världen har förändrats.

Vi vet att det inte längre räcker med att söka ett jobb som ser intressanta ut. Nu måste man bygga nätverk med intressant aktörer på marknaden. Till exempel företag som du vill jobba på, men ännu hellre företag som har kontakt med många andra företag. Dvs, rekryteringsbolag, jobbsöksajter, Linkedin och andra nätverk som du kan tänka dig är användbara.

Länge har det suttit en ingrodd uppfattning om att rekryterare är trötta på alla inkommande samtal och mail från kandidater som söker jobb. Att rekryterare inte skulle ha tid att prata med kandidater som ringer och ”stör”. Att man inte ska vara aktiv och proaktiv i sitt sätt att söka jobb på.

Vi är av en annan åsikt!

Vänta inte! Skicka in CV:t, registrera spontanansökan hos alla relevanta aktörer på marknaden, följ upp din ansökan, ring och sök personen tills du får tag på den. Bjud in dig själv på intervju! Har man inte tid eller möjlighet att talas vid, så kommer man att förmedla det, och återkomma vid en annan tidpunkt. Men sitt inte passiv!

Vänta inte på att andra ringer dig.

Ta ett aktivt val i ditt arbetssökande och ring upp oss!