Vår dröm – HR längst fram som en affärskritisk funktion!

SalesOnly rekryterar, bygger och transformerar säljorganisationer. Allt vi gör bottnar i vilka problem våra kunder och våra kunders kunder behöver lösa. Hur vill våra kunders kunder köpa produkter/tjänster? (köplogik). Hur ser affären ut, hur säljer vår kund, nu och i framtiden? (säljlogik). Dagligen publiceras rapporter om hur digitaliseringen slår ut affärsmodeller och skapar nya vinnare på en global arena. AI och automatisering erbjuder oändliga möjligheter och innovationstakten är snabbare än någonsin. En sak är säker. Oavsett hur marknaden, affärsmodeller och företag förändras, kommer 100% av ett bolags intäkter ändå komma från försäljning, på ett eller annat sätt. Om vi som jobbar med kompetensförsörjning inte förstår affären på djupet, är det svårt att driva transformation, ligga i framkant, vara relevant och utmana verksamheten i rätt riktning. Med det följer utmaningar i att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla medarbetare.

En dröm vi har är att HR tar ytterligare ett större steg in i marknad och affär. Rakt in i försäljningen, botaniserar runt i marknad, köp- och säljlogiker, säljprocesser, metodik, utmaningar och möjligheter som säljare, försäljningschefer och hela verksamheten ställs inför.

Kräv att få möjligheten att förstå affären på djupet! – Vi hjälper gärna till.

Vår andra dröm är att HR blir en affärskritisk funktion i framkant. Hur kan vi vara en partner i det? Vi har ofta en 360 graders vy och agerar agilt mellan tre olika parter i säljrekrytering, i de frågeställningar som kan uppstå mellan försäljningschefer, HR och kandidater. Vi delar gärna med oss av erfarenheter, affärsförståelse, fallgropar och best practice, vi för gärna dialog, håller workshops, föredrag, utbildar eller ses 1-2-1.

Vilken effekt och relevans vi skulle kunna skapa tillsammans – Meningsfullt, Innovativt, Lustfyllt och Effektivt – Let´s walk the mile!

I agila HR-podden pratar Maria Göthe och Boel Sjöstrand från våra systerbolag Wise Consulting och Wise Professionals om kompetenser som skapar förståelse, påverkan och relevans för effekt. Likaså om HR, ledarskap och hur man kan röra om i gamla invanda strukturer för att bygga framtidens säljorganisationer.

Hur kan HR ligga i framkant, säkerställa, stötta och utmana en verksamhet i transformation?

Kom och diskutera, ställ frågor och driv dialog. Det går fint att tycka tvärtom också. Oavsett, kom och möt oss på Passion HR imorgon från kl 12.00! Vi på SalesOnly är på plats, tillsammans med flera av våra systerbolag i Wise Group.

Vi ses!

Författare: Anna-Maria Engdahl, Regionansvarig Göteborg, anna-maria.engdahl@salesonly.se, +46 (0)76 000 18 67