Affärsinsikter

Hipp hipp HURRA!!!

Idag, den 15:e augusti, för 8 år sedan slog SalesOnly, det första specialistbolaget inom Wise Group, upp dörrarna! I ett pyttelitet konferensrum på 10:e våningen i andra Hötorgsskrapan skulle det skapas magi – av högsta rang!

Under helgen hade jag och Angelica Rossi varit där och pimpat vårt lilla rum, fina rosa block, AIK musmattor, egna vattenkaraffer, ljushållare och annat som skulle gestalta att vi inte var som alla andra. Grunden till det som kom att bli vår starka kultur. Vi skulle vara stärkta av vårt moderbolag, Wise Group, och alla våra coola och kompetenta systerbolag – men vi skulle vara nåt annat. Ett passionerat gäng som på riktigt älskar att prata, äta, sova och göra affärer.
Då var vi 4 modiga affärspersoner, jag själv, Angelica Rossi, Christopher Thorstrand och Lasse Davidsson. Vi hade 0 kunder, 0 kandidater, 0 referenscase, 0 avtalsmallar, inga processer osv. Men vi visste vad vi ville! Vi ville vara med och bygga framgångsrika säljorganisationer, till en början i Sverige – sen skulle vi ta över världen! Vi hade en väldigt enkel och tydlig affärsidé – SalesOnly rekryterar säljare och säljledning till företag som vet att försäljning är bärande för fortsatt framgång.

Idag är vi knappt 30 personer och jobbar på 5 marknader. Vi har tillsammans träffat otroligt många människor, som precis som vi, brinner för att driva verksamheter framåt med hjälp av framgångsrika säljorganisationer. Vi har tillsammans stöttat runt 500 kunder i att bygga och utveckla säljorganisationer i alla olika typer av industrier. Vi har haft förmånen att vara delaktiga i att över 3 500 personer har hittat sitt nästa drömjobb!

Resan har inte alltid varit lätt, själv har jag minnesluckor från vissa delar av 2010-2012… Vi har jobbat stenhårt med passion för att hitta sätt att lära oss så mycket som möjligt för att kunna bygga långsiktiga relationer och en långsiktig och hållbar verksamhet.
Med facit i handen kan jag se många saker som vi hade kunnat göra på ett annat sätt och även med all tydlighet, vilka saker som har varit våra absoluta framgångsfaktorer: Passion, Hårt Jobb, långsiktighet och kunskap!
Det finns många kära människor som var varit starkt bidragande till att vi är där vi är idag! Alla ni fantastiska kunder och kandidater. Och såklart, inte att förglömma, våra kära vänner på ProSales!

Jag brukar säga att jag är ”stolt men inte nöjd”, men idag, när jag ser tillbaks – är jag bara stolt! Så alla ni som har varit delaktiga i vår resa – på gott och ont – TACK för att ni givit oss förtroende, feedback, kritik, beröm och engagemang. Utan er är vi ingenting!
Nu fortsätter vårt 9:e verksamhetsår! Vårt mest spännande år hittills! Nya grejer kommer hända och vi fortsätter bygga affärsplattformen där vi driver och utvecklar #FutureofSales.

Författare: Ulrica Ekeroth, VD, ulrica.ekeroth@salesonly.se.