Lediga jobb

Key Account Manager till Munters

Är du redo att bli en del av ett globalt företag som leder vägen mot framtidens hållbara klimatlösningar? Vi söker nu en Key Account Manager för att ta hand om och utveckla våra mest betydelsefulla kunder inom batteritillverkning.

OM OSS

Munters är en global ledare inom energieffektiva och hållbara klimatlösningar. Vi erbjuder innovativa, effektiva och hållbara lösningar till kunder inom många olika kundsegment, där kontroll av luftfuktighet, temperatur och energieffektivitet inomhus är verksamhetskritiskt. Klimatkontrollsystem står ofta för en stor del av energiförbrukningen i många av kundernas verksamheter. Genom ett optimalt klimatsystem kan vi hjälpa kunderna att bli mer effektiva avseende energi – eller vattenresurser och de kan därigenom minska sin klimat- och miljöpåverkan. Hållbarhet är en viktig del av vår affärsstrategi och värdeskapande. För mer info, besök vår hemsida eller vår LinkedIn.

OM ROLLEN

Som KAM kommer du att ansvara för vår viktiga och växande affär gentemot batteritillverkare. Här får du möjligheten att inte bara förvalta, utan också forma framtidens klimatlösningar. Du kommer att vara en nyckelperson i vår tillväxtresa och spela en central roll i att hjälpa våra kunder att bli mer effektiva och hållbara. Rollen är ny hos oss inom detta segment så här får du verkligen möjlighet att vara med och forma rollen.

Dina nyckelkunder är bland de största inom batterier med ett attraktivt erbjudande för hela världen och din uppgift är att driva och utveckla vår försäljningsprocess inom ditt segment tillsammans med övriga kollegor på Munters.

I rollen som KAM ansvarar du för att skapa och upprätthålla långsiktiga affärsrelationer med våra största kunder inom batteritillverkning. Genom att erbjuda skräddarsydda klimatlösningar kommer du att vara en strategisk partner för att optimera deras energi- och vattenresurser och därigenom minska deras klimat- och miljöpåverkan. Till din hjälp har ett engagerat och kompetent supportteam där du kan fokusera på det kommersiella.

Du ser till att ha en klar målbild med bearbetningar på flera nivåer i kundens organisationer för att bygga långsiktigt starka relationer. Du håller dig ständigt uppdaterad med utvecklingen i kundens organisation där du är informerad tidigt om kommande projekt och anbud. Här gör du som mest nytta, med ett proaktivt tillvägagångssätt Summerat utvecklar du Munters affär på en global marknad för att nå uppsatta försäljningsmål och lönsamhetskrav.

Du utgår med fördel tillsammans med övriga kollegor i Kista, dock är rätt person viktigare än vart du bor, (vi tillämpar hybridarbete) och du rapporterar till Business Unit Manager Joakim Embring.

OM DIG

Du är engagerad och driven relationsbyggare med stark teknisk förståelse och tidigare erfarenhet av komplex försäljning av teknisk karaktär. Du är kommunikativ och en social kameleont som trivs med att arbeta strategiskt och kan navigera smidigt bland olika intressenter på olika nivåer, både externt och internt. Din passion för hållbarhet och din förmåga att skapa förtroende gör dig till en självklar del av vårt team och vår fortsatta framgång.

Här behöver du:

  • Relevant teknisk utbildning inom kylteknik, värme, ventilation och luftbehandling alternativt motsvarande kunskaper. 
  • Erfarenhet av komplex, teknisk försäljning med goda resultat.
  • Tidigare erfarenhet av komplexa affärsavtal.
  • Du är en kommunikatör och kan utrycka dig obehindrat på både engelska och svenska i tal och skrift.
  • Du är en trygg förhandlare och har tidigare erfarenhet av förhandling på C-level nivå.
  • Körkort B samt möjlighet att resa då jobbet innefattar ca 40-60 resdagar per år.

VI ERBJUDER

Vi välkomnar dig till ett tryggt och finansiellt stabilt bolag. Med vår globala närvaro finns det många karriärvägar att utforska, och vi uppmuntrar dig att visa framfötterna och stanna hos oss ett tag.På Munters erbjuder vi en unik möjlighet för dig att vara med och påverka. Vi tror på frihet och ger dig möjlighet att arbeta på ditt eget sätt. Mångfald och hållbarhet står högt på vår agenda och vi tar vårt hållbarhetsarbete på största allvar.På Munters lever vi efter våra värderingar. Vår organisation är platt med en entreprenöriell anda där du får vara med på en utvecklingsresa.Hos oss har du en unik position att tackla världens största utmaningar och verkligen göra skillnad. Vi strävar efter tydlig jämlikhet i alla led och har satta mål för att säkerställa representation av minst 30 % kvinnor i alla led.

Utöver det erbjuds:

  • Förmånsbil samt parkering i anslutning till kontoret
  • Fast, marknadsmässig lön samt ett generöst bonussystem
  • Kollektivavtal
  • Friskvårdsbidrag samt gratis gym på kontoret i Kista
  • Lunchförmåner mm.

ANSÖKAN

Är du lika taggade som vi? Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Johanna Nygren. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna på johanna.nygren@salesonly.se. Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor