Industri och Bygg

industri och bygg

Köplogikerna förändras

Med ett förändrat konsumentbeteende i hur vi idag köper produkter och tjänster blir konsekvensen att hela industri- och byggsektorn sammantaget för massiva förändringar. Detta ställer i stor utsträckning höga krav på produktionsleden, affärsutveckling, marknadsföring och försäljning, att ständigt vara top of mind, bevaka trender och omvärldsbevaka för att bli eller behålla positionen som branschledare.

Förståelsen av påverkningsgraden

Arbetar du inom bygg- och industribranschen är det nödvändigt att förstå hur ditt företag ska förhålla sig till att marknaden står inför stora kompetensglapp. Specialist- och teknikkompetens riskeras att gå förlorad med stora generationsskiften. Branschens transformation, där du tidigare tittat på en affär med stort produktfokus, innebär idag att du behöver se över en hel infrastrukturell lösning – istället för att en skruv eller mutter ska lösa ditt behov. Komplexiteten av affären och värdet växer och kräver andra kompetenser än tidigare. Oavsett om du representerar ett mindre eller större varumärke blir din försäljningsorganisation nödvändig för att uppnå framgång. Idag ställs höga krav på att konsultera dina kunder med en helhetslösning som dels är lönsam men också hållbar. Detta ställer höga kompetenskrav på dina säljare. Det vanligaste är att du som anställande chef eftersöker specifik teknisk kompetens för att säkerställa dialogerna med potentiella kunder. Glöm inte bort att identifiera vilka typer av beteenden din säljorganisation behöver påvisa för att bedriva din framtida affär. Oavsett om du ska lansera en ny produkt, vill förankra en viktig fråga eller bygga ett långsiktigt varumärke måste du känna till systemet och trenderna samt förstå vilka som är dina viktigaste intressenter. Du behöver även förstå hur detta påverkar din nuvarande och framtida försäljning, och därmed även din försäljningsorganisation.

Om SalesOnly Industri och bygg

SalesOnly är en verksamhet som enbart specialiserar sig på att rekrytera säljare och säljledningsfunktioner. Vi hävdar att en avgörande framgångsfaktor för hållbar och lönsam rekrytering är att våra rekryteringskonsulter förstår våra kunders affärer. Inom området Industri och Bygg har vi samlat några av näringslivets mest kompetenta konsulter på området, allt för att kunna optimera vårt erbjudande och bidra med värde för såväl våra kunder som kandidater. Kontakta oss!

Vad får du

  • En samarbetspartner som har gedigen kunskap och erfarenhet av segmentet
  • Konsultation kring hur du ska säkra din framtida talangförsörjning
  • En rekryteringskonsult som har förståelse kring försäljningstransformation i förhållande till branschen

Läs mer om vår rekryteringsprocess och hur vi kvalitetssäkrar vårt urval. Eller se vilka uppdrag vi har genomfört för våra kunder genom åren. Kontakta våra ansvariga rekryteringskonsulter för mer information!

Kontaktpersoner