Hyr och rekrytera fältsäljare

Säljyrket och särskilt fältsäljare kräver en viss typ av personlighet och kandidater som behöver vara bra på många saker samtidigt. Inte bara det sociala, utan även förmågan att vara strukturerad, göra avslut, vara personlig – men inte privat – och framför allt kunna leverera resultat. På SalesOnly har vi nätverket och kompetenserna för att bedöma säljexpertis och hitta just den eller de personer ni söker.

Rätt fältsäljare för er verksamhet

En bra fältsäljare har goda resultat, högt driv, tar egna initiativ, är strukturerad, ständigt i rörelse och har full koll på det sociala – samtidigt som hen kan hantera att vara ensam under många och långa resor. En sådan person sitter troligen redan på en bra roll idag och har säkert spenderat många år på att lära sig företaget och jobba upp sin kundstock, vilket gör att de inte alltid är så sugna på att byta jobb. För att locka dem till just din verksamhet krävs erfarenhet och vana att rekrytera inom försäljning – och ett nätverk där just de här personerna finns.

Så hjälper vi ert företag att rekrytera en fältsäljare

Genom att anlita oss får ni tillgång till vårt unika nätverk. Rekryteringsprocessen börjar alltid med ett kravspecifikationsmöte, där vi går igenom er organisation som helhet, marknadsläge, konkurrenter, tjänster, produkter, utveckling och så vidare för att klargöra vilka behov kandidaten ska täcka – inte bara nu utan också i framtiden. På så sätt säkerställer vi tillsammans att er nya medarbetare är redo att utvecklas med er. Vi jobbar också med Mercuri research som forskar inom B2B-försäljning och har tagit fram en rekryteringsmodell som säkerställer kvalitativa kandidater. Med hjälp av den skapar vi söksträngar efter önskad titel och erfarenhet och inleder därefter dialog.

Hyr en av våra fältsäljare med kort varsel

Vi vet hur lätt det kan vara att vara ute i sista sekunden. Då kan det vara ett alternativ att istället hyra en konsult genom oss under tiden ni letar efter rätt kandidat för rekrytering. Det kan också gälla om ni behöver täcka en roll som fältsäljare under en begränsad period som sjukskrivning eller föräldraledighet. Genom att hyra en konsult genom oss kan ni snabbt ha en person på plats för att fylla rollen medan ni till exempel expanderar ert säljområde till en ny region.

Stor erfarenhet av rekrytering inom försäljning

Säljarrollen kräver en viss typ av personlighet och expertis, något vi har stor erfarenhet av att bedöma. Eftersom en fältsäljare ofta arbetar över ett stort geografiskt område behöver de också vara duktiga på att ta egna initiativ och hantera ett stort antal möten på en dag. Ibland kan det vara lönsamt att lära upp en sådan person, någon som tar ett kliv upp i karriären och därför är motiverad och driven. Andra gånger krävs en mer erfaren fältsäljare som kan leverera resultat från dag ett. Oavsett vad ni söker tar vi fram kandidater som passar just er arbetsprocess.

Anlita oss för rekrytering av fältsäljare

SalesOnly har lång erfarenhet av att rekrytera inom försäljning och vi vet att det är en bransch med väldigt specifika krav. Vi hjälper er hitta fältsäljare som är duktiga på det retoriska, skickliga personbedömare, vågar göra avslut och är bra på att skapa goda och långvariga relationer med era kunder – och hjälper er komma vidare mot era affärsmål. Vi har ständigt koll på vilka kandidater som finns där ute och vilka som är öppna för nya möjligheter och letar potential att utvecklas i sin roll tillsammans med er oavsett om ni sitter i storstad som Stockholm, Göteborg och Malmö eller finns på en mindre ort. Välkommen att höra av dig!

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en rekrytering?
Vi är stolta över vår erfarenhet och kunskap och gör alltid vårt bästa för att du ska få så mycket värde av vårt samarbete som möjligt. Priset bör dock också alltid sättas i relation vad det skulle kostat er i tid och förlorad arbetskraft att rekrytera själva – och risken och kostnaden för en eventuell felrekrytering om ni inte tar hjälp av en specialist.

Hur lång tid tar det – när kan vi ha någon på plats?
En rekrytering kan ta allt ifrån två till sex veckor. Att hyra en interim konsult går betydligt snabbare och ni kan ha någon på plats redan inom en vecka.

Vi har väldigt höga krav, går det att hitta en sådan person vi söker?
För det mesta kan vi tack vare vårt gedigna nätverk hitta precis den eller de personer som ni söker efter. Men ibland behöver vi också vara ärliga och berätta när önskemålen inte står i perspektiv till vad ni befinner er som företag idag – och att det i så fall kan vara svårt att attrahera rätt kandidater. Då tittar vi på andra lösningar, till exempel genom att sänka kraven med 20% och istället hitta en bra person och driven medarbetare att lära upp istället.

Kontakta oss