Affärsområdeschef – Digital Workplace

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.  

Din roll i laget 

Vi söker en Affärsområdeschef för att leda ett av Atea Stockholms största affärsområde Digital Workplace, med fokus på utveckling och tillväxt inom områdena Klient/Samverkan. Du kommer i din roll ansvara för den strategiska inriktningen inom ditt affärsområde tillsammans med din ledningsgrupp, bestående av 7-8st chefer. Totalt sett har Klient/Samverkan ca 100 konsulter på uppdrag. Du ansvarar för att ta fram och implementera Atea och regionens strategier inom området samt mål- och säljstyrning baserat på strategin. Du har fullt budget- och resultatansvar. Du rapporterar till Regionchefen för Stockholm.

                    

I rollen som Affärsområdeschef ingår du även i Stockholms regionala ledningsgrupp, där du tillsammans med andra Affärsområdeschefer samt Försäljningschefer är med och bidrar till regionens tillväxt.

Regionen representerar en ansenlig del av Atea Sveriges omsättning och konsultverksamheten och Ateas position som tjänsteleverantör är ett prioriterat område för att säkra framtida relationer och affärer och bidra till att stärka positionen hos våra kunder. Till din hjälp har du ett av IT-marknadens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för att utveckla Ateas konsultaffär och en beslutad tillväxtstrategi.

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.   

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.   

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 

Du är affärsorienterad och handlingskraftig i ditt arbete. Du har ett proaktivt förhållningssätt och tycker om driva förändringsarbete. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap. Van att sätta upp mål och arbeta med uppföljning. Du är bra på att bygga långsiktiga relationer och inge förtroende.

 För att lyckas i tjänsten som Affärsområdeschef bör du ha följande kompetens: 

  • Gedigen ledarerfarenhet och gärna av att leda andra chefer
  • Säljerfarenhet av konsulttjänster och projektledning
  • Erfarenhet av att bygga upp och leda affärsområden samt förändringsledning
  • God kännedom om IT-branschen med inriktning mot konsultverksamhet och IT-infrastruktur 
  • Drivs av viljan att prestera och uppnå resultat
  • Meriterande är erfarenhet av IT-Management (projektledare, verksamhetskonsulter och IT-Arkitekter).

 Vill du bli en del av landslaget? 

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys  konsulter Jenny Berge & Sara Sjölund. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Jenny & Sara på mail: jenny.berge@salesonly.se  eller sara.sjolund@salesonly.se Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande varpå vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker via ”ansök här” knappen nedan, som tar dig till vår hemsida www.salesonly.se

Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 500 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 27,9 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen. 

Sökord: manager, sales manager, it, molnlösningar, atea,  Stockholm, integration,  executive,

 

 

 

Kontaktperson

Sara Sjölund

Regionchef
Stockholm
+46 (0)76 525 90 17