Enhetschef till Optimera i Västerås

Västerås

Vill du med ett engagerat ledarskap, strategiskt arbetssätt och starkt affärsdriv, bidra till Optimeras fortsatta framgång?
Optimera
erbjuder en utvecklande ledarroll med marknads- och resultatansvar, där din erfarenhet och ditt starka nätverk i byggbranschen, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts. Ta chansen och sök tjänsten som Enhetschef hos Optimera i Västerås – en väletablerad och framgångsrik enhet.

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggaren: Byggmaterial, kök, personliga skydd och förnödenheter.

Vi erbjuder dig

 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet
 • En ansvarsfull, utmanande och varierande tjänst på en välmående och stark växande enhet
 • Goda förutsättningar och struktur för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång
 • En trygg arbetsplats, med starka och långsiktiga ägare – ett företag som satsar och bryr sig om sina medarbetare och kunder
 • En tydlig företagskultur med ledord som – Personligt, Tryggt och Enkelt
 • Trevliga, ansvarstagande, engagerade och tekniskt kunniga kollegor.

Om tjänsten

Som Enhetschef för ett trevligt och kunnigt team om ett 30-tal medarbetare, ansvarar du för enhetens resultat, arbetsmiljö, säkerhet och för att planera, leda, inspirera, engagera, stötta, coacha och följa upp dina medarbetare. Utöver att leda, har du ett viktigt åtagande i att skapa och struktur och goda förutsättningar för dina kollegor och nätverk i region Västerås.

Som resultatansvarig Enhetschef ansvarar du för enhetens marknadsföring och försäljning, där lokala och regionala proffsbyggare är dina samarbetspartners. Du stöttar säljteamet, skapar förutsättningar för kundansvariga att framgångsrikt utveckla Optimeras befintliga nyckelkonton, samt för att effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av nya kunder. Tillsammans med säljteamet och övriga kollegor, ansvarar du för att Optimeras lokala bygghandel i Västerås fortsätter att stärkas.

Du rapporterar till Regionchef / Försäljningschef Öst och du utgår från Optimeras omtyckta bygghandel för proffsbyggare i Västerås.

Arbetsuppgifter:

 • Leda en väl fungerande bygghandel i tillväxt, med branschkunnig personal.
 • Stötta varje avdelning och individ, utifrån förutsättningar och behov.
 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal, samt följa upp och mäta prestation.
 • Stötta och coacha avdelningscheferna (3st), så att butik, logistik, samt säljprocessen med prospektering och avtalsförhandling drivs i mål.
 • Strukturerat uppföljningsarbete och ansvar för genomförande av personal- och kundaktiviteter.
 • Nära samarbete med personal, samt driva interna personal-, drift och säljmöten.

Om dig

Vi söker dig med mycket god ledarskapsförmåga och erfarenhet av att leda medarbetare till framgång. Vi vill även att du har god försäljningsvana mot yrkeskund och stor förståelse för dina kunders behov och dess köpprocess. Erfarenhet från byggbranschen är meriterande.

I rollen som Enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs, vi ser därför att du är modig, tydlig, nyfiken, social och en god relationsbyggare.

Ansökan

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar via mail då det strider mot GDPR-direktiv. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Urval sker löpande och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 45–46. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Vi ser fram emot din ansökan med CV och uppskattar om du tar dig tid att svara på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

Om Optimera

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 58 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 900 anställda och omsätter ca 4 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

Sökord: Enhetschef, butikschef, Varuhuschef, bygghandel, Proffshandel, Försäljningschef, personalansvar, Säljledare, Försäljning, Byggbranschen, ”Key Account Manager”, KAM, Bygg, ”Sales Manager”