Min första tid på Bisnode

Hur tar man modet till sig att gå ifrån en trygg anställning i hjärtat av svensk industri? För att sedan landa på ett företag jag länge haft i tankarna, Bisnode. Efter nästan 6 år som industrimontör så bestämde jag mig att satsa helhjärtat på en omställning i livet. Jag visste exakt vad jag ville ha, men hur skulle jag ta mig dit? Det är nog en fråga många brottas med, hur tar man sig vidare i livet och vågar ta de risker som behövs för att nå sina mål.
Jag valde att studera för att få en helt ny yrkesutbildning, ett hårt jobb då jag både studerade på Hermods och arbetade heltid som montör. Men det var det värt, varje spenderad minut, för nu har jag kunskaper långt över vad som kan förväntas. Det är mycket slit – men kan jag så kan du!

Hur hamnade jag på Bisnode? Jo jag fick syn på SalesOnly på LinkedIn, jag skrev ett par rader om mig själv och sedan blev jag uppringd och fick ta en kort telefonintervju för att senare komma på intervju hos SalesOnly. I ett senare skede ordnade SalesOnly en intervju med Bisnode, plötsligt var vi överens och pappret för min anställning hos dem undertecknades. Och stolt är jag, att få jobba hos en av de ledande leverantörerna på affärsdata i Europa.

Vad gör jag nu?
Idag sitter jag och arbetar med meritförsäljning, det är absolut den tuffaste utmaningen jag någonsin gjort men vi har bra ledare på Bisnode och underbara kollegor som stöttar i det dagliga. Jag bearbetar kunder med endast telefon som verktyg, något som är lite nytt för mig. Ett tag jobbade jag som fältsäljare på Sector Alarm och ett säljbolag för Spotify/Telia. Men jag tar min roll med ett professionellt agerande och har kommit in riktigt bra, från att jag fick ringa till jag gick över min budget tog 3 veckor. Jag kan säga att jag kommer stanna på Bisnode ett bra tag och trivs superbra.

Vill du bli min kollega? Komma in i ett stort bolag som bryr sig om sina anställda och har superfina lokaler? Där man utvecklas och får bra peppning varje dag? I håll utkik och kontakta SalesOnly.

Vad kan jag säga om SalesOnly?
Riktigt bra saker! De förstår sig på önskemål och är väldigt trevliga, de ger ett bra intryck och de är måna om att hålla kontakten genom hela rekryteringsprocessen. Man märker också att de har ”lite bättre” tjänster än många konkurrenter. Jag har varit i kontakt med andra rekryteringsföretag, men SalesOnly är de som har levererat precis det jag önskade. Att hamna på Bisnode.

Så vet du vad du vill? Vill du jobba med försäljning men kanske inte hittat rätt? Om svaret är ja på frågan så ska du genast kontakta SalesOnly. För de kommer att lyssna och försöka matcha dig rätt, det kan du vara säker på.

Christian Karlsson, 34 år, Inside Sales på Bisnode.