Säljare av unika produkter mot ÅF / butikskedjor

Acreto söker en engagerad, inspirerande, kunskaps- och servicedriven utesäljare – med ansvar för att sälja unika säsongsprodukter på en stor kundbas i region öst; Stockholm, söderut mot Kalmar, samt upp mot Värmland och södra Norrland.

Acreto är en svensk importör och distributör av ett flertal ledande varumärken, som inom sitt respektive område är unika och bäst klassen. Vi marknadsför och säljer produkter från kategorierna myggskydd (Mosquito Magnet, Thermacell, Mr Mosquito), värmekläder (Heated Insoles, NeverCold), värme & klimat (Heatlight, Tansun, Bionaire) samt husgeråd (Crock-Pot, FoodSaver och Breville). Med fortsatta tillväxtmål behöver Acreto förstärka försäljningsteamet med en utesäljare till region öst, med bas i Stockholm.

OM TJÄNSTEN

Acreto erbjuder en mycket inspirerande och utvecklande tjänst, med unika originalprodukter som oftast hamnar bäst i test.

I rollen som utesäljare kommer du dagligen att besöka Acretos kunder i region öst; Stockholm samt Värmland och södra Norrland. Exempel på kunder; Granngården, Bauhaus, Clas Olsson, Cervera, XXL, Mediamarkt, Jaktia,, Bolist, K-Rauta, Net-on-Net, Elgiganten, samt fristående butiker.

Du rapporterar till försäljningschef som utgår från Acretos huvudkontor i centrala Göteborg. Tjänsten innebär hemmakontor i Stockholm och du kommer ingå i ett mycket engagerat och dedikerat säljteam, där laget är viktigt och samarbete fungerar på riktigt.

Dina arbetsuppgifter och din roll:

 • Representera samtliga av Acretos starka och säljande varumärken.
 • Vara representant i Acretos säljteam och samarbeta med övriga funktioner inom bolaget.
 • Ansvara för säljdistriktet östra Sverige, samt Värmland och södra Norrland
 • Besöka butiker till Acretos ÅF-kedjor, samt ”fristående butiker” inom ditt distrikt, där du bl.a.:       
  – har genomgång / utbildning av butikspersonal av samtliga varumärken
  – säkerställer att rätt sortiment finns på plats
  – ser till att Acretos produkter har en bra placering / exponering, samt att det ser bra ut i hyllorna
 • Delta på ÅF-mässor.
 • Periodvis även en del säljarbete via telefonkontakt, samt bistå KAM utifrån ”bästa prioriteringen just nu”.

OM DIG – Erfarenheter & Egenskaper

Du har 1-2 års erfarenhet av att sälja mot butikskedjor och/eller ett par års erfarenhet från framgångsrik försäljning av tekniska produkter i butik.
Du trivs i ett entreprenörsdrivet bolag där samarbete värdesätts och där alla har ett positivt förhållningssätt till arbetet, kunder, kollegor och gillar när det händer mycket. Du gillar att lära dig nytt och har lätt för att utbilda och inspirera inom teknik och produkters unika funktionalitet. Som person är du socialt kompetent, initiativrik, engagerad, relationatorienterad och samtidgit strukturerad, då du behöver planera din tid och dina kundaktiviteter väl. Du uppskattar konkreta mål och uppnår dem genom väl genomtänkta aktiviteter, med rätt verktyg och handlingsplaner. Du är van att arbeta självständigt och tycker samtidigt om att samarbeta. Självklart är det även positivt att du precis som vi, brinner för våra unika produkter. Vidare innebär tjänsten / krav i korthet:

 • körkort, då du är ute hos kunder 4 dagar i veckan
 • ca 2-3 övernattningar i månaden och vid mässor något mer
 • gärna utbildningsbakgrund inom försäljning, marknadsföring eller motsvarande
 • meriterande om du har tidigare erfarenhet av merchandise
 • nyfiken, proaktiv, självgående och positiv
 • förmåga att planera, prioritera och följa upp försäljningsaktiviteter
 • driven och ett gott sinne för affärer
 • lyhörd för marknaden och dina kunders behov
 • stark känsla för hur du skapar goda kundrelationer

VILKA ÄR VI PÅ ACRETO?

Acreto växer och har sedan 2017 gått från 12 till närmare 20 anställda med en omsättningsökning från 58 mkr 2015 till 115 mkr för 2018. Målsättningen för 2022 är 300 mkr.

Vi brukar säga att vi är engagerade i det vi gör och det är för att vi trivs på jobbet. Vi tror att det är den personliga inställningen som gör att vi lyckas. Hos oss är förändring det naturliga tillståndet och när vi söker efter nya medarbetare, letar vi efter dem som har den inställningen. Det ska vara roligt att jobba, vi ska känna oss stolta över det vi gör och i förändringar ser vi möjligheter. Här har rätt person möjlighet att bli framgångsrik och delaktig i Acretos framtida utveckling. Mer om Acreto, läs här.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén och researcher Amanda Klippinge. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0735-21 65 31 eller kajsa.sanden@salesonly.se, alternativt Amanda på 0765-25 90 54. Urval kommer att ske löpande, därför ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer genomförs under vecka 47-48. Varmt välkommen!

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31