Säljare distrikt Väst

Världens ledande partner inom ställningssystem till bygg- och industrikunder söker en nyfiken och relationsbyggande säljare med ett genuint intresse för kunden, affären och de tekniska lösningarna.

Layher AB säljer och marknadsför ställningssystem, väderskydd samt scener och läktare i Sverige. Vi ingår i den familjeägda Layherkoncernen som har säljbolag i 40 länder och över 1 900 anställda. Produktutveckling och tillverkning sker i egna fabriker i Tyskland och står för hög kvalitet och leveranssäkerhet. Våra produkter används inom bygg och anläggning, inom processindustrin samt vid evenemang. Vårt mål är att ge våra kunder Mer Möjligheter att skapa framgångsrika affärer!

Nu erbjuds en fantastisk möjlighet att få representera ett världsledande företag i sin bransch, där du säljer mot bygg- och ställningsentreprenörer, samt uthyrare, beställare mm. Layher satsar på sina anställda; erbjuder en gedigen onboarding och är lyhörda för vad du behöver för att vara motiverad och för att utvecklas. Vår företagskultur präglas av stolthet, professionalitet, långsiktighet och en positiv framtidstro på det vi gör och dit vi ska.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ha en nyckelroll i vår svenska organisation, där du ansvarar för att självständigt utveckla en upparbetad region – Väst. Layher har ett mycket positivt renommé på marknaden och en stark kundbas i västra Sverige. Ditt distrikt är region Väst, med Göteborg som bas och sträcker sig från södra Halland till norra Bohuslän, samt in mot Jönköping. Du utgår från vårt kontor i Partille, där Layher har ett välsorterat lager och bland annat Depåansvarig på plats. Du kommer att via uppsökande försäljning bearbeta en väldefinierad marknad inom bygg och industrisektorn. Dina kunder är i huvudsak ställningsentreprenörer, vilka du ska hjälpa att bli ännu starkare på marknaden. Genom att hålla dig uppdaterad kring projekt som är på gång, identifierar du affärsmöjligheter och kontaktar och bokar in möten med relevanta prospekt, med målsättning att skapa långsiktigt partnerskap med dina kunder. I mötet identifierar och utgår du från kundens behov och presenterar marknadens starkaste produkter och lösningar inom området. Till din hjälp har du en kompetent teknikorganisation, pålitliga logistiklösningar och skickliga innesäljare som stöd i din försäljning.

Vi tror att du i dina tidigare roller har arbetat med en kombination av teknik och försäljning, där ditt affärsmannaskap har varit avgörande för din framgång. Antagligen har du sålt produkter som innebär en investering för kunden. Du vet hur företagen du besöker är uppbyggda och vilka du bör prata med. Har du erfarenhet från byggbranschen är det starkt meriterande. Det viktigaste är att du är en självgående och erkänt skicklig säljare med ett stort intresse för kunden och de tekniska lösningar som Layher kan erbjuda.

Layhers nya säljare:
• har via uppsökande försäljning självständigt drivit en kundportfölj framåt
• är minst gymnasieingenjör eller har motsvarande teknisk kompetens
• har en affärsmässighet med förståelse för projektledning, lönsamhet och marginaler
• har troligen erfarenhet av lösningsorienterad försäljning
• är relationsskapande, serviceorienterad och har en naturlig framåtanda
• är effektiv, nyfiken och lösningsfokuserad
• har viljan och förmågan att skapa enkelhet och en säker framtid för kund
• har körkort och gillar att resa mycket i tjänsten

Självklart är du en ödmjuk person med huvudet på skaft och som inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Du bor i Göteborg och gärna i närheten av Partille. Varmt välkommen med din ansökan!

ANSÖKAN 

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén och researcher Helen Rubin. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0735-21 65 31 eller kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 42–43. Varmt välkommen med din ansökan! 

OM LAYHER

Layher är ett framgångsrikt tyskt familjeföretag som utvecklar, tillverkar och säljer ställningssystem över hela världen och är sedan 1945 synonymt med säkra, högkvalitativa och innovativa produkter. Det svenska försäljningsbolaget Layher AB är idag marknadsledare och består av 25 personer. Läs mer om de oändliga möjligheterna med Layhers produktsortiment: https://hogaktuellt.layher.se/

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31