Försäljningschef – Print – smart dokumenthantering

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  Just nu söker vi på Atea region väst dig som vill jobba som Försäljningschef till vår nationella enhet för smart dokument-hantering. Vill du vara med och växla upp vårt affärsområde i en expansiv marknad med stor potential?

”På Atea får jag jobba kreativt individuellt eller i team med fantastiskt kompetenta kollegor – allt för kundens bästa. Ateas värderingar, sociala arbete och värnande om den bästa arbetsplatsen är något jag uppskattar stort. Atea är verkligen TP2B (The Place to Be) – Johnie Karlsson, Försäljningschef Print”

 

Din roll i laget 

I rollen som Försäljningschef på Atea ansvarar du för att driva och hjälpa medlemmarna i ditt försäljningsteam att nå framgång i deras försäljning. Ditt team består av tre seniora säljspecialister och ni arbetar i olika kundteam kring Ateas befintliga kunder såväl som nya kunder med behov av marknadens i särklass mest utvecklade område inom Print och IT infrastruktur. Din roll som Försäljningschef innebär ett operativt eget säljansvar tillsammans med ett ansvar för den strategiska inriktningen inom ditt område tillsammans med ledningsgruppen som du ingår i tillsammans med övriga chefer inom denna nationella avdelning för Print inom Atea. Du ansvarar för mål- och säljstyrning av ditt säljteam. Som Försäljningschef hos Atea är du en ledare som drivs och uppskattar Change Management. I din roll skall du med ditt säljteam driva förflyttning vad gäller att bredda och fördjupa säljmetodiken allt för en fortsatt anpassning till den pågående digitaliseringsresan som Atea och deras kunder lever i. Du har fullt personalansvar, budget- och resultatansvar. Du rapporterar till Nationella Affärsenhetschefen inom Atea Print och arbetar från vårt kontor som ligger i Mölndal.

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap, laget före jaget och att vi tar personligt ansvar lett oss till våra framgångar. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana gängse regler och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

 • Korta beslutsvägar – alltid nära till beslut
 • Målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling
 • En kultur som präglas av våra värderingar
 • Möjligheten att få arbeta på Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur
 • Goda villkor inklusive tjänstebil

Som person känner du troligtvis igen dig på följande: 

SOm försäljningschef är du affärsorienterad och handlingskraftig i ditt arbete. Du har ett proaktivt förhållningssätt och tycker om driva förändringsarbete. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap. Du brinner för försäljning och är van att samarbeta med flera delar av en stor organisation. Du är en strategisk och strukturerad person som drivs av förändring, effektivitet och operativa frågor. Det är av stor vikt att du har ett stort engagemang, brinner för det du gör, tar personligt ansvar. Egenskaper som noggrannhet, sätta laget före jaget och servicekänsla är också viktiga ingredienser då vi arbetar nära kundens egen IT-personal och deras användare.

 Om dig: 

 • Erfarenhet av att vara Försäljningschef med fullt p&l ansvar
 • Minst 2 års erfarenhet av att arbeta med tjänsteförsäljning inom IT, gärna med SW bakgrund
 • Erfarenhet av lösningsförsäljning, vana av längre säljcykler
 • Erfarenhet av försäljning mot offentlig sektor minst 5 år
 • God kunskap om LoU och vana av att jobba med upphandlingar
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Akademisk bakgrund är starkt meriterande

 Vill du bli en del av landslaget? 

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Regionchef Sara Sjölund och Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara via mail: sara.sjolund@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter även de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 500 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 27,9 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen. 

Kontaktperson

Sara Sjölund

Regionchef
Stockholm
+46 (0)76 525 90 17