Säljare Föreskrivande led

Om rollen

Vi är marknadsledande inom vår bransch. För att fortsätta vara marknadsledande behöver vi dig, vår nya säljare. Du ansvarar för att representera våra välrenommerade varumärken Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa till B2B-segmentet, med fokus på föreskrivande led. Dina kunder består av kommuner, beställarled/konsultled och fastighetsägare/fastighetsförvaltare. Som vår nya säljare är du vår ambassadör och du hjälper våra kunder att bli framgångsrika genom våra koncept, t ex energieffektiva och hållbara lösningar till fastigheter. Du entusiasmerar, skapar värde, utbildar och presenterar olika lösningar med rätt förutsättningar för kunderna. Du är konsultativ i ditt försäljningsarbete.

Din vardag består av stor frihet under ansvar. Med stor vana planerar du din vecka, säkerställer en proaktiv kundbearbetning av din kundgrupp och skapar en långsiktig struktur. Säljcyklerna i vår projektaffär är långa och kräver uthållighet vilket du ser som en utmaning. Du deltar vid mässor, kundevent och aktiviteter hos våra kunder och på våra säljkickoffer bidrar du med engagemang, affärsmässighet och tankar kring morgondagens försäljning inom vår bransch.

Din utgångspunkt är vårt Stockholmskontor på Norra Stationsgatan och du bearbetar kunder i Stockholm/Mälardalen.

Vi erbjuder

Om du värdesätter ett trygg, stabil och samtidigt nytänkande arbetsgivare så har du kommit rätt. Vi värnar om våra medarbetare, vi har en fantastisk backoffice-organisation, med hög teknisk kompetens, som stöttar dig i ditt säljarbete. Vi har ett stort fokus på hållbarhet och tar ansvar för att på sikt bli klimatneutrala i vår produktion. Vi är ett tight säljteam och du kommer jobba nära våra distriktssäljare för att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse.

Hos oss får du möjligheten att fokusera på det som är allra viktigast; nämligen att skapa goda långsiktiga kundrelationer och att fortsätta vara kundens naturliga förstahandsval.

Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med dig!

Vi ser gärna att du

  • Har minst 2 års erfarenhet av uppsökande försäljning B2B gentemot byggsektorn, meriterande mot föreskrivande led men det är inget krav
  • Har en konceptuell förmåga och kan sälja in en helhetslösning
  • Är uthållig och trivs med långa säljcykler 
  • Trivs med att tala inför grupper och tycker det är roligt att utbilda och skapa engagemang
  • Är strukturerad och förstår värdet av användning av CRM-system som säljstöd
  • Är proaktiv, snabb i tanken och är intresserad av trender och omvärldsbevakning
  • Har en karismatisk och säljande personlighet med ett driv som smittar av sig
  • Innehar B-körkort

Meriterande

·      Erfarenhet av offentlig upphandling – LOU

Fick du precis en känsla av att det är dig vi söker? Urval, telefondialoger och intervjuer sker i slutet i augusti/början på september men välkommen med din ansökan redan nu! Du kan förvänta dig återkoppling på din ansökan i mitten/slutet av augusti.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kristin Axelsson. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att efter v 32 slå Kristin en signal eller skicka ett text på 076-000 18 89, eller via mail: kristin.axelsson@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

FM Mattsson Mora Group bedriver försäljning, tillverkning samt produktutveckling av blandare under de starka och väletablerade varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur och Damixa. Norden är koncernens huvudmarknad. Koncernen omsätter över 1 miljard kronor och har över 500 anställda.

Kontaktperson

Kristin Axelsson

Head of Researchers & Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)76 000 18 89