COO / Sales- & Marketing Manager – Luna Group

Ny tjänst till Luna Group – COO / Sales- & Marketing Manager! Tjänsten innebär ansvar för ett team som supporterar Luna Sverige med tillhörande marknader i Finland, Polen och Danmark. I rollen som Sälj- och Marknadschef kommer du att bära ut Luna Groups totala erbjudande som heltäckande leverantör av högkvalitativa verktyg, maskiner och förnödenheter för professionellt bruk samt produktvarumärkena Luna, Mareld , Limit, Struktur, Hvid, Grunda och Tengtools.
Vi söker en skicklig förändringsledare med passion för innovativ marknadskommunikation och starkt fokus på värde för kund, effektivitet och tillväxt – Är det du?

OM TJÄNSTEN

Som Chief Operating Officer / Sälj- och Marknadschef, ansvarar du för ca 20 medarbetare; ett dedikerat innesäljteam, central sälj- och prissupport, samt ett marknadsteam som planerar och driver traditionella och digitala sälj-, marknads- och kommunikationsaktiviteter. Ditt team supporterar säljare i Sverige, Finland, Polen och Danmark.

Du rapporterar direkt till VD och blir en viktig del av den operativa ledningsgruppen för Luna Sverige. Du närvarar vid ledningsmöten på Luna Sveriges huvudkontor i Alingsås, varifrån tjänsten även utgår. Genom ett nära samarbete med Luna Sveriges VD och övriga inom ledningsgruppen, driver du förändringsarbetet med att förbättra, effektivisera och prioritera teamets rutiner, arbetssätt och processer internt och gentemot kund. Luna Sverige är mitt i en mycket framgångsrik förändringsresa; ny teknik och ny köplogik anpassas till ett agilt arbetssätt där innesälj, säljstöd och marknadskoordinatorer samarbetar nära och effektivt.

Tjänsten som COO är ny och ditt uppdrag innebär att du har ett starkt säljfokus, samt ett strategiskt marknadsansvar. Du har en tydlig kostnads- och intäktsbudget, samt ansvarar för att operativt leda teamet genom att planera, utbilda och engagera innesäljarna och marknadskoordinatorer. Vidare innebär tjänsten att du med ett tydligt, involverande och engagerat ledarskap utvecklar både individ och organisation.

ANSVARSOMRÅDEN & ARBETSBESKRIVNING

 • I samarbete med ledningsgruppen planera, implementera, anpassa och följa upp marknadsplaner och marknadsbudget.
 • Aktivt deltaga i den centralt framtagna marknadsprocessen; input till förbättringar, trender, behov på marknaden mm.
 • Driva Luna Sveriges digitala agenda – utifrån vad som skapar mest värde för våra kunder.
 • Kravställare, initiera och driva kampanjer; såväl inhouse som för externa byråer, journalister, mediasäljare och tryckerier.
 • Arbeta med lansering och efterlevnad av brandmanuals – grafisk formgivning, riktlinjer i sociala medier, förpackningsdesign och centralpresentation.
 • Projektleda och koordinera mässdeltagande, utformning av monter, aktiviteter, tryck och material mm.
 • Att tillsammans med försäljningschefer förbereda och medverka på strategiska kundmöten; presentera marknadsplaner och sätta gemensamma säljdrivande aktiviteter.
 • Utveckla och producera sälj- och kampanjmaterial för den lokala säljorganisationen, kedjor och enskilda ÅF.
 • Coacha och leda funktionen innesälj, pris och sortiment samt marknadskommunikation, så att marknad- och säljmål uppnås.
 • Stötta dina medarbetare med utveckling och framtagande av processer och aktiviteter, till exempel: sälj- och marknadsplaner, prisstrategier och offertförfarande.
 • Säkerställa att resultatet är i linje med företagets varumärkesstrategi, vision och säljmål.

Vi som arbetar på Luna Sverige trivs och har roligt på jobbet! Detta beror sannolikt på att vi värderar ledare och medarbetare som agerar utifrån nytänkande, öppenhet, work-life-balance samt frihet under ansvar. Vi erbjuder stora svängutrymmen och det är egentligen bara vi själva som kan sätta våra gränser. Vi behöver våga, testa nytt och utmana både oss själva och branschen, därför söker vi en nytänkande, modig och samtidigt erfaren ledare med förmåga att skapa enkelhet och effektivitet – både vad det gäller interna rutiner och processer, samt avseende framtidens samarbete med kund.

OM DIG – EGENSKAPER & ERFARENHETER

För att vi ska trivas med varandra och tillsammans skapa Sveriges starkaste leverantör av verktyg för professionellt bruk inom bygg och industri, ser vi att du har viljan och en självklar förmåga att entusiasmera, strategiskt leda, samt effektivt planera, prioritera och följa upp. Förhoppningsvis har du lätt för att zooma både in och ut, för att både kunna se detaljer och helhet, samt driva krossfunktionella projekt.

Din personlighet kommer spela en avgörande roll i den här rekryteringen och vi värdesätter egenskaper som att vara lyhörd, empatisk, nyfiken, trygg och genuint intresserad av att leda och coacha. För att lyckas utveckla ett starkt marknadsteam, ser vi att du är en öppensinnad, positiv och nytänkande ledare, som inspirerarar ditt team genom att själv vara ett föredöme och verkligen involvera och engagera dig i varje individ och i företaget. Du har god samarbetsförmåga och är van vid många olika kontaktytor – oavsett position.

Vi värderar starkt om du tidigare har arbetat med försäljning gentemot återförsäljare, gärna inom bygg- och industrikedjor. Det är meriterande om du har arbetat som Key Account- och Sales Manager. Genom dessa erfarenheter har du fått god förståelse för vad kundvärde är – och kan vara med och utveckla vårt värdeerbjudande till kund.

KRAV I KORTHET:
– Tydlig säljbakgrund
 – förståelse för säljarnas mål, behov och fokus. 
– Modern och skicklig ledare – gärna inom marknad, samt dokumenterat goda resultat inom förändringsledning.
– Kompetent marknadschef – med passion för marknadsfrågor; strategiskt såväl som operativt.
– Digital marknadsföring – trygg i den digitala världen och har god förståelse för bland annat SEO, SEM, Inbound marketing och programmatic.
– Erbjudandeutveckling – kunna ta fram det bästa erbjudandet, för både kund och Luna Sverige.
– Stark och tydlig kommunikatör – internt och externt på svenska och engelska; tal och skrift.

OM LUNA GROUP

Luna Group är en heltäckande leverantör av högkvalitativa verktyg, maskiner och förnödenheter för professionellt bruk till industri och byggsektor, med täckning i norra Europa. Vår affärsidé är att förse våra kunder med verktyg och förnödenheter på ett sätt som bidrar till att de får bättre flyt i sin verksamhet och ökar sin lönsamhet. Vi gör det genom att hjälpa våra kunder med att kapa kostnader för logistik och administration, vi utbildar och ger support i allt från sälj och produkt till digitalisering och vi gör professionella urval och förhandlar priser på över 100 000 produkter bland fler än 500 varumärken.
Luna Group har närvaro i 20 länder och en årlig omsättning på cirka 1500 MSEK. På Luna ser vi våra medarbetare som det viktigaste verktyget till framgång. Vi strävar efter att alla medarbetare känner delaktighet och motivation genom öppen dialog och tydliga målsättningar som bidrar till företagets och koncernens övergripande mål. 2017 firade Luna 100 år som aktör i branschen.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Kajsa Sandén och researcher Amanda Klippinge. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 24-25. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa på tel: 073-521 65 31 eller Amanda på tel: 076-5259054. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. Ansök via länk i annonsen. Varmt välkommen!

Sökord: COO, ”Chief Operating Officer”, Marknadschef, ”Market Manager”, Marknadsansvarig, ”Sales- and Market Manager”, Försäljningschef, ”Sales Manager”, ”Operations Manager”, Marknadsdirektör, ”Customer Success Manager”, ”Sales Director”, Säljcoach, ”key account manager”, Byggprodukter, Säljansvarig, ÅF, Återförsäljare, Retail, ”senior KAM”, bygg, ”maskiner försäljning”

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31