Försäljningschef till nationellt IT bolag

Inspirerande ledare med hög integritet – Är det du? Staples Connect söker resultatdriven Försäljningschef till Göteborg, med starkt renommé och erfarenhet från IT branschen. För att vilja, våga och förmå denna utmaning, ser vi att du har kompetens och vana av att strukturera och prioritera ditt arbete med att driva affärskritiska strategier internt och att leda ditt team till framgångsrika säljresultat.

OM TJÄNSTEN

Som försäljningschef ansvarar för att driva försäljningen regionalt i Göteborg och du har du fullt personalansvar över ett tiotal säljare, varav sex Key Account Mangers. Du coachar, leder, inspirerar och stöttar – vår övertygelse är att riktigt bra ledare krattar manegen för sina säljare, förstår att gruppens framgång är ens egen framgång och premierar goda resultat. Du är branschkunnig, professionell och har en god förmåga att räkna på affärer, i syfte att skapa maximal affärsnytta för ditt team och för Staples Connects kunder.

Ditt uppdrag är att vara lyhörd för varje säljares behov och utmaningar, samt att utveckla säljteamet att nå mål på individ- och gruppnivå. Du kan delegera ansvar och är skicklig på time management, både för dig själv och säljarna. Du kommer att arbeta operativt, exempelvis genom sambesök, i offert- och anbudsarbetet, samt strategiskt internt för att vi som bolag skall ligga i framkant gällande kunderbjudande, paketering, metoder och processer.

Förutom ditt ansvar att leda och driva säljorganisationen på individ- och gruppnivå med säljstrategier, struktur, planering, prioritering och kundbearbetning, så arbetar du tätt tillsammans med dina ledarkollegor lokalt och nationellt. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Sales Director.

DITT LEDARSKAP                                   

Som ledare är du erfaren, prestigelös, trygg och tydlig och med din karismatiska, entusiasmerande och drivna personlighet är du en förebild för modern försäljning. I vår bedömning kommer vi lägga stort fokus på din förmåga att leda, inspirera och motivera dina medarbetare. Du vågar utmana och komma med nya idéer samtidigt som du är en riktigt skicklig relationsbyggare, såväl internt som externt. Du förstår vikten av att använda CRM för att skapa en långsiktig och framgångsrik försäljningsstruktur och ditt engagemang och proaktiva sätt smittar givetvis av sig på ditt team. 

VI ERBJUDER DIG

 • en betydelsefull roll som Försäljningschef för Staples Connects största säljteam
 • chansen att representera ett välkänt varumärke med gott renommé och fin historik
 • en stimulerande och utvecklande yrkesvardag hos en offensiv och attraktiv arbetsgivare
 • kompetenta och affärsfokuserade kollegor i en positiv arbetsmiljö
 • attraktiv lönemodell och förmånliga villkor

OM DIG – ERFARENHETER & EGENSKAPER

Vi söker dig med starkt engagemang och som är kommunikativ, tydlig, lyhörd och framgångsdriven. Du gillar leda andra, samtidigt kan du ta egna initiativ och har en naturlig affärsmässighet. Du är van vid att skapa resultat genom långsiktighet och struktur, med en enkelhet och integritet som genomsyrar alla led.

För att lyckas i rollen och skapa förtroende internt och externt är du en inspirerande, prestigelös och en måldriven ledare. Du behöver ha förståelse för vår affär och en gedigen erfarenhet från IT branschen, samt vara oerhört snabb på att anamma ny teknik.

Krav för tjänsten i korthet:

 • stark i ditt ledarskap; tydlig, lyhörd, närvarande och inspirerande
 • hög integritet och trygg i din roll som ledare
 • erfarenhet och god förståelse för IT-branschen; digitala IT lösningar, visual communication och dokumenthantering
 • intresse för utveckling inom IT (HW & SW)
 • tidigare goda resultat från B2B-försäljning och goda referenser från dina tidigare tjänster som ledare
 • lätt för att förstå kundens utmaningar och omsätta behov till effektiva lösningar
 • förmåga att entusiasmera och inspirera dina kollegor – det ska vara roligt att arbeta tillsammans och att göra bra affärer!

Har du ett starkt resultatdriv och vill du anta utmaningen som Staples Connects nya Försäljningschef i Göteborg?

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén och researcher Amanda Klippinge. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0735-21 65 31 eller kajsa.sanden@salesonly.se, alternativt Amanda på 0765-25 90 54. Urval kommer att ske löpande och, därför ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer genomförs under vecka 18-20. Varmt välkommen med din ansökan!

OM Staples Connect

Över hela Sverige hjälper vi dig med produkter och tjänster så att all din IT fungerar så problemfritt som möjligt. Vi hjälper dig ta fram och hitta rätt lösningar, och ser sedan till att de fungerar löpande. Och så finns vi här för att hjälpa till ifall någonting händer.

Vi är en del av Staples Solutions som är den ledande leverantören av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare våra lösningarn är Staples Solutions det självklara valet för att tillgodose behoven för arbetsplatsen både idag och imorgon.
Vi hjälper dig med hela din IT-miljö! Läs mer om
Staples Connect här.

Sökord: Försäljningschef, Säljchef, säljledare, chef, ledare, IT, dokument, försäljning, Affärsområdesansvarig, Affärsområdeschef, dokument, ITSW, ITHW, sales, KAM, AM, ”account manager”, KAM, ”key account manager”, salesonly, ”Sales Manager”, affärsutvecklare

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31