Nationell Affärsområdeschef till Staples Connect – affärsområde Dokument

Vill du INTE ha personalansvar, men däremot mandat i en viktig nationell roll, med ansvar för att stötta säljorganisationen att uppnå tillväxtmål inom dokumenthantering? Till vårt affärsområde Dokument söker vi på Stapels Connect en resultatdriven Affärsområdeschef, med förmåga att paketera och förenkla processer och kunderbjudanden.

OM TJÄNSTEN

Ditt uppdrag är att ta tillvara på och utveckla affärsområdet Dokument i sin helhet. Syftet med detta är att skapa maximal affärsnytta för dina kollegor och för Staples Connects kunder. I rollen som affärsområdeschef ansvarar du för vårt totala erbjudande inom dokument; såväl hårdvara som mjukvara, samt för affärsområdets budget och resultat. Du kommer att arbeta operativt, exempelvis genom sambesök i offert- och anbudsarbetet, samt strategiskt för att vi som bolag skall ligga i framkant gällande metoder och processer.

Förutom ditt ansvar att stötta säljorganisationen med paketering och kunderbjudande, så arbetar du tätt tillsammans med leverantörer och med Staples Connects Marketing Manager & Head of Development. Tjänsten innebär ett nationellt ansvar, då våra kunder och medarbetare är fördelade över hela Sverige. Vi ser med fördel att du är bosatt i Göteborg, alternativt Stockholm.

VI ERBJUDER DIG

 • en betydelsefull roll inom ett av bolagets mest lönsamma affärsområden
 • chansen att representera ett välkänt varumärke med gott renommé och fin historik
 • en stimulerande och utvecklande yrkesvardag hos en offensiv och attraktiv arbetsgivare
 • kompetenta och affärsfokuserade kollegor i en positiv arbetsmiljö
 • attraktiv lönemodell och förmånliga villkor

OM DIG – ERFARENHETER & EGENSKAPER

Vi söker dig som är kommunikativ, tydlig och lösningsorienterad. Du gillar att ta egna initiativ, är förtroendeingivande och har en naturlig affärsmässighet. Du är van vid att skapa resultat genom långsiktighet och struktur, med en enkelhet som genomsyrar alla led.

För att lyckas i rollen och skapa förtroende internt och externt är du ambitiös, inspirerande och måldriven i att paketera och presentera kundanpassade lösningar; gärna i en komplex miljö för olika typer av beslutsfattare. Du behöver ha ett starkt intresse för affärsområdet Dokument och vara oerhört snabb på att anamma ny teknik.

Vidare ser vi att du har

 • erfarenhet och god förståelse för dokument- och IT-branschen, samt från mjuk- och hårdvaror kring dokumenthantering, arkiv- och fakturahanteringsprogram
 • intresse för utveckling inom IT (HW & SW), samt ser möten i digitala forum som en självklarhet
 • ett gediget nätverk och förmåga att skapa långsiktiga relationer med leverantörer, kunder och kollegor
 • tidigare goda resultat från B2B-försäljning, gärna inom Print-/MFP-lösningar, samt kännedom om olika affärsprocesser, privat näringsliv och offentliga upphandlingar
 • lätt för att förstå kundens utmaningar och omsätta behov till effektiva lösningar
 • förmåga att entusiasmera och inspirera dina kollegor – det ska vara roligt att göra bra affärer!

Har du ett starkt resultatdriv och vill du anta utmaningen som Staples Connects nya Affärsområdeschef för Dokument?

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén och researcher Amanda Klippinge. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0735-21 65 31 eller kajsa.sanden@salesonly.se, alternativt Amanda på 0765-25 90 54. Urval kommer att ske löpande och, därför ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer genomförs under vecka 8, 9 och 10. Varmt välkommen med din ansökan!

OM Staples Connect

Över hela Sverige hjälper vi dig med produkter och tjänster så att all din IT fungerar så problemfritt som möjligt. Vi hjälper dig ta fram och hitta rätt lösningar, och ser sedan till att de fungerar löpande. Och så finns vi här för att hjälpa till ifall någonting händer.

 Vi är en del av Staples Solutions som är den ledande leverantören av arbetsplatsprodukter, tjänster och lösningar för små, medelstora och stora företag i Europa. Tack vare våra lösningarn är Staples Solutions det självklara valet för att tillgodose behoven för arbetsplatsen både idag och imorgon.
Vi hjälper dig med hela din IT-miljö! Läs mer om
Staples Connect här.

Sökord: chef, ledare, IT, dokument, försäljning, Affärsområdesansvarig, Affärsområdeschef, dokument, ITSW, ITHW, sales, KAM, AM, ”account manager”, KAM, ”key account manager”, salesonly, ”Sales Manager”, affärsutvecklare

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31