Distriktssäljare

Distriktssäljare

Vill du vara en varumärkes ambassadör för Sveriges främsta varumärken mot hantverkar- och byggbranschen. Är du en person som drivs med entreprenöriella egenskaper och brinner för hög närvaro hos dina kunder med nyheter, kampanjer, produktgenomgångar, utbildningar, slutkundsbesök, mässor och demonstrationer? Då är du den vi söker!

I HULTAFORS GROUP ingår varumärkena Snickers Workwear, Hultafors, Wibe Ladders, Fein, Dunderdon, Hellberg Safety, Solid Gear, Toe Guard och Johnson Level. I denna tjänsten kommer du att arbeta med Hultafors, Wibe Ladders, samt Hellberg Safety.

Våra produkter säljs främst på de större marknaderna i Europa och vi har dessutom egna försäljningsorganisationer på nyckelmarknaderna. Vi har en årlig omsättning på 2,4 miljarder kr och våra ägare är Investment Latour AB. Vi har bidragit till en enklare arbetsdag för hantverkare i över 130 år.

OM ROLLEN

I rollen som distriktssäljare kommer att ansvara för indirekt försäljning av Hultafors’ produkter mot återförsäljare. Produktgrupperna du främst kommer att jobba med är Hultafors verktyg, Wibe Stegar samt Hellbergs Hörselkåpor. Dina kunder är återförsäljare av vår produktportfölj i region Skåne. Då mycket av din arbetstid är ute hos kunderna inom distriktet är du med fördel bosatt i Skåne.

Du kommer att via uppsökande kontakt att bearbeta, utbilda och engagera butikschefer och säljledare för stötta dessa i deras produktval samt arbeta för ett givande försäljningsresultat för kunden. Rollen kräver att du som distriktssäljare tar ett stort eget ansvar och har en gedigen struktur i ditt dagliga arbete. En stor del av din arbetstid tillbringar du med kunderna där du via engagemang, service och kunskap visar på fördelarna med att samarbeta med oss. Du har en ”kavla-upp-ärmarna”-inställning där du gärna spenderar tid hos kunderna för att vara en hjälpsam tillgång. I ditt ansvar ligger även att dela med dig utav din kunskap och ge rådgivning åt ovanstående kundgrupper för att hjälpa de representera Hultafors’ varumärke på absolut bäste sätt

OM DIG

Vi söker dig med dokumenterad säljerfarenhet och goda resultat från butik eller uppsökande försäljning. Du som är van vid att planera din egen tid med stort fokus på kunden. Din omgivning beskriver dig med hög energi och att du är en person som har lätt för att ta kontakt med människor
Du ser kopplingen mellan affärsmässighet kombinerat med hög aktivitet som nyckeln till att skapa positiv effekt och resultat. Du har förmågan att prioritera, strukturera och planera ditt eget arbete och som person är du lyhörd, nyfiken och framförallt pålitlig.

Du har egenintresse av produktsortimentet som riktar sig till hantverkare och bygghandeln men erfarenhet är inget krav.

VI ERBJUDER

Hos oss får du möjligheten att arbeta med frihet under ansvar där du påverkar ditt dagliga arbete och utvecklar din region. Du kommer bli en del av ett anrikt företag med stolt företagskultur och som verkligen levererar med kvalitet i allt vi gör. Hultafors Group är en stolt koncern med många spännande varumärken och en stor säljstyrka, Vi har kul tillsammans!

Utöver detta erbjuder vi dig en konkurrenskraftig ersättningsmodell med mycket bra villkor.

OM HULTAFORS

Via bygg-, järn- och industrihandeln förser vi den professionella hantverkaren med välkända och starka varumärken som står för kvalité, funktion och design. Vi har ett 15-tal egna säljbolag runt om i Europa och våra produkter finns representerade på ett 40-tal marknader runt om i världen. Den svenska marknaden är vår hemmamarknad och vårt svenska försäljningsbolag, Hultafors Group Sverige AB, är det största försäljningsbolaget med en omsättning på ca 430 MSEK, ett 30-tal anställda och huvudkontor i Hultafors utanför Borås. För mer information om Hultafors Group besök www.hultaforsgroup.com

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnly. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med rekryteringskonsult Peter Aronsson peter.aronsson@salesonly.se alt +4670-603 38 10 eller researcher Maja Stockwell (Maja.Stockwell@salesonly.se)
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Sökord; Distriktssäljare, ÅF, AM, “Account Manager”, Säljare, Säljtjänst, bygg, industri, hantverkare, kundansvarig, Skåne, försäljning, säljansvarig, regionansvarig

Kontaktperson

Peter Aronsson

Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)70 603 38 10