Försäljningsingenjör inom Energidistribution

Nu har du chansen att jobba på ett företag där man drivs av kärnvärden som kunskap, service och samarbete.

Holtab fortsätter sin tillväxtresa och nu ges möjligheten att vara med och bidra till en fortsatt utvecklande resa. Vi erbjuder en roll som Försäljningsingenjör för vårt segment Energi och vi söker dig som vill ta ett stort ansvar och jobba självständigt under frihet. Du drivs av att göra affärer och brinner för energilösningar.

Holtab är idag en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring med produkter som nätstationer, fördelningsstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. Man har de senaste åren utvecklats från att vara leverantör av nätstationer inom energisegmentet till att idag även vara verksamma inom förnybar energi, infrastruktur och industri. Produktportföljen breddas kontinuerligt och idag levererar Holtab även större prefabricerade anläggningar – nyckelfärdiga från fabrik.

OM TJÄNSTEN

Som Försäljningsingenjör på Holtab blir ditt uppdrag att på ett proaktivt, strukturerat och affärsmässigt sätt upprätthålla kundrelationer samt bearbeta nya kunder från södra Sverige upp till Dalarna. På ett kompetensinriktat och konsulterande sätt kommer du hjälpa våra kunder inom elkraft att ta fram kundanpassade lösningar, såväl som standardlösningar; allt utifrån kundens behov.

Du kommer att ansvara för en viss del orderhantering och offerering tillsammans med säljstöd.

Bland dina arbetsuppgifter ingår offertarbete och orderregistrering som du även i viss mån får hjälp av säljstödet. Du ska även kunna tolka kundernas förfrågningsunderlag som är av typen teknisk och kommersiell, och formalisera detta till en lösning för kunderna. Vi ser gärna att du har arbetat med exempelvis offentliga upphandlingar.

Du rapporterar till Försäljningschef och placeringsort är Tingsryd med omnejd.

OM DIG

Som person är du proaktiv, strukturerad och drivs av att ta fram ambitiösa lösningar för bästa kundnytta. Du har en förmåga att navigera mellan tekniska detaljer och helhetslösningar likväl som relationer och människor. Sättet på vilket du bygger långsiktiga relationer och vinner kundens förtroende på är varför du lyckas med din försäljning.

Vidare ser vi gärna att du har:

  • en bakgrund som Elektroingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenheter
  • god förhandlingsvana (erfarenhet ifrån offentlig upphandling/LOU är meriterande)
  • branschkunskap i form av minst ett par års erfarenhet av nätbyggnad
  • minst 3 års erfarenhet av försäljning B2B
  • vana av att jobba självständigt, samt vilja och möjlighet att resa i tjänsten

DET HÄR ERBJUDER VI DIG

En spännande roll på ett stabilt och växande företag med många karriärsvägar. Arbetsklimatet hos oss präglas av gott samarbete och hög servicekänsla, där vi tillsammans utvecklar Holtab och strävar efter att göra våra kunder nöjda!

På Holtab har vi korta beslutsvägar, så din möjlighet till påverkan är stor både organisatoriskt och när det gäller din egen kompetensutveckling. Vi är dessutom måna om våra anställda, och vår personal erbjuds goda förmåner. 

Är du Holtabs nästa Försäljningsingenjör som vill vara med och bidra till den spännande resa som vi gör? Har du ”Holtab-andan” vilken innebär att du: värdesätter goda relationer och samarbete med kollegor, kunder och leverantörer? Då ber vi dig att söka tjänsten snarast, varmt välkommen med din ansökan.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Theresia Årestad och Researcher Amanda Klippinge. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Theresia Årestad på tel: 0766-20 29 28 eller via mail: theresia.arestad@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande men vi behöver din ansökan senast 24/1-2019.

Holtab – Plats för utveckling

Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring. Det är många byggstenar som ger oss styrka och grunden är löftet som står tillsammans med vårt varumärke – kunskap, service och samarbete. Med dessa löften som utgångspunkt utförs vårt kundorienterade arbete, från start till leverans till uppföljning.

Hjärtat i verksamheten är fabriken i Tingsryd. Det är här vi producerar produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. I över 40 år har vi tillsammans med våra kunder inom energi, industri och infrastruktur tagit fram helhetslösningar för dagens och morgondagens behov av kraftöverföring.

Sökord: Säljare, sälj, försäljare, försäljning, ”account manager”, AM, ”key account manager”, KAM, b2b, sales, ”sales only”, ingenjör, elektroingenjör, elingenjör, försäljningsingenjör

Kontaktperson

Theresia Årestad

Rekryteringskonsult
Malmö
+46 (0)76 620 29 28