Key Account Manager – Hemelektronik mot ÅF

Vill du anta den häftiga utmaningen att bygga upp ett nytt produktområde hos både befintliga och nya återförsäljare i Norden? Generalagenten Isolda söker dig med starkt engagemang och som tidigare lyckats etablera nya varumärken hos återförsäljare – gärna inom hemelektronik.

OM TJÄNSTEN

Isolda är en nordisk distributör och generalagent av starka varumärken sedan 30 år, inom bland annat hemelektronik och IT. Produkterna säljs via ett nätverk av över 3000 återförsäljare i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Genom att sälja våra logistiklösningar, produkter och tjänster, kan våra kunders verksamhet vara lönsam och bibehålla tillväxt.

Som Key Account Manager erbjuder du distributörslösningar och nya varumärken inom hemelektronik; välbefinnande & personvård, samt köks- & badrumselektronik.
Du ansvarar för införsäljning och etablering av internationellt starka varumärken på den nordiska marknaden. Därför söker vi en engagerad och affärsdriven säljare med förmåga att förstå och utveckla kundens affär, med erfarenhet av att etablera ett nytt varumärke på marknaden.

Du driver hela säljprocessen; från att ta fram kundplaner, prospektera och boka möten, till att skriva avtal och följa upp dina kunder. Din portfölj innehåller flera av marknadens starkaste varumärken och till din hjälp har du ett team med kundorienterade kollegor som brinner för försäljning och långsiktiga kundrelationer, samt en vältrimmad logistik- och leveransorganisation.

Du bearbetar främst chefer på central nivå och arbetet innebär regelbundna resor med övernattningar, då ditt arbetsfält är hela Sverige och Norge i första hand. Eftersom leverantören av de varumärken du kommer representera sitter i London, får du resa till England flera gånger per år – kul, eller hur!

VI ERBJUDER DIG:

  • Möjligheten att utveckla och etablera ett nytt produktområde på marknaden.
  • En utvecklande tjänst hos ett väletablerat företag, med ett mycket starkt renommé.
  • En nyckelroll i ett bolag som erbjuder snabba, flexibla och kundorienterade lösningar.
  • Korta beslutsvägar, vilket ger dig chansen att vara med och påverka och ta ansvar.
  • En företagskultur som präglas av öppenhet, service, engagemang och stolthet!

OM DIG – vår nya medarbetare!

Vi värdesätter och ser fram emot en medarbetare med stark, självgående, motor. Du motiveras av att hitta nya vägar för att utveckla din kunds affär och har förmågan att se lösningar som skapar effektivitet och lönsamhet.

Vidare söker vi dig med ett proaktivt och nyfiket förhållningssätt, med god förmåga att se affärsmöjligheter och innovativa kundlösningar, både vad det gäller Isoldas produkt- och tjänsteerbjudande. Du ingår i ett ungdomligt, stolt och proaktivt säljteam och tjänsten utgår från Isoldas huvudkontor i Mölndal. 

För att lyckas i rollen som Key Account Manager hos Isolda, har du några års erfarenhet från KAM-arbete. Vi ser gärna att du har arbetat med försäljning av både tjänster och produkter, extra meriterande inom produktområdet hemelektronik. Det är en god erfarenhet om du tidigare har sålt mot ÅF / Retail. 

Vidare söker vi dig som är:

  • Resultatinriktad – Du gillar att utmana dina kunder, är duktig på att ställa rätt frågor och har modet att finna nya vägar till framgång.
  • Analytisk & strukturerad, med god ekonomisk förståelse och förmåga att bedöma värdet av olika lösningar för kund.
  • Relationsorienterad & lyhörd – Stark vilja att göra affärer, med fokus på förtroende och att förstå kundens verklighet.
  • En lagspelare som trivs med att arbeta i en fri och ansvarstagande roll, med tydliga mål.
  • Möjlighet och vilja att resa i tjänsten, då flera av de centrala beslutsfattarna finns i Stockholm, Oslo och runt om i norden, samt att du representerar varumärken från en engelsk leverantör.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs vecka 11 och 12. Vi ser fram emot din ansökan. Varmt välkommen!

OM ISOLDA

Isolda grundades 1988 och med vår långa erfarenhet och djupa branschkunskap utvecklar vi sortiment och tjänsteutbud för att vara en inspirerande och innovativ partner till våra kunder, med bästa service, god lönsamhet och efterfrågade produkter.

Huvudkontoret ligger i Göteborg, med filialkontor i Oslo och Stockholm samt logistikcenter i Jönköping. Isolda är en del av Ambia Trading Group, noterat på Spotlight Stockmarket, där även bolag som Intropris.se, Selector Logistik och Netpact Europe ingår. I koncernen arbetar totalt ett sextiotal medarbetare. För mer info om Isolda: www.isolda.se

Sökord: KAM, ”Key Account Manager”, AM, ”Account Manager”, Säljare, Säljtjänst, Försäljningsansvarig, ”Sales Manager”, Försäljningschef, regionssäljare, ”small domestic appliance”, ”små el”, SDA, B2B, Business2Business, internationell, nationell, norden, hemelektronik, ÅF, återförsäljare

Kontaktperson

Kajsa Sandén

Senior Rekryteringskonsult
Göteborg
+46 (0)73 521 65 31