Vi söker en Key Account Manager till affärsområdet B2B i Sverige och Norge

Arbetsuppgifter 

Du tillhör affärsområde B2B och ditt arbete handlar om att utveckla affären i sin helhet genom ökad försäljning. Rollen har även projektledande inslag då du arbetar med att driva och utveckla produktportföljen i nära samarbete med PU-avdelningen. Du hanterar och analyserar affären i olika sammanhang och följer upp samt driver försäljning, prognos, månadsrapportering, lagerstatistik och prissättning. Har du kunskap i affärssystemet M3 är det meriterande men inte ett krav.

Interna kontaktytor är t.ex. avdelningen för produktutveckling, inköp, produktion, kvalitet & miljö, ekonomi samt backoffice.

I rollen ingår:

·        Att planera och utveckla försäljning av produktportföljen, ansvara för marknadsmässiga konkurrentjämförelser och utvärderingar.

·        Informationsansvar innefattande försäljnings- och marknadsinformation.

·        Att arbeta med försäljningsstatistik, uppföljning samt månadsrapportering.

·        Att samarbeta med inköp/produktionsplanering för att nå korrekta lagernivåer.

·        Att fånga marknadens behov och initiera PU projekt i samarbete med PU-avdelningen och agera projektledare för nyhetslanseringar.

·        Ekonomi och budgetansvar.

Du rapporterar till Affärsområdeschef för B2B.

Vi söker dig som:

·        Har minst tre års erfarenhet från liknande branscher, exempelvis FMCG/Foodservice, gärna som produktchef eller KAM och vill arbeta i en kombinerad roll. 

·        Har en eftergymnasial utbildning inom tex ekonomi, meriterande men inget krav.

·        Är administrativt stark och gillar siffror och analyser.

·        Du är en bra teamspelarare med gediget matintresse som vill vara med på vår sjömatsresa.

Profil

Du är en person med stort eget driv som gillar ett högt arbetstempo samtidigt som du är strukturerad och noggrann. Vidare är du ansvarsfull, flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Du är van vid att självständigt ha drivit och följt upp operativa projekt med tydliga deadlines.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Placering vid anläggningen i Kungshamn ca 2-3 dagar/vecka. Vi tror att du bor i Göteborg med omnejd. 

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Seniora Rekryteringskonsult Daniel Bjerndahl. Önskas ytterligare information når du Daniel på 0765259029 eller via mail: daniel.bjerndahl@salesonly.se. I denna rekrytering kommer urval ske löpande, därav ser vi fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt. Du ansöker via ”ansök här” knappen nedan, som tar dig till vår hemsida www.salesonly.se

Marenor AB, en del av Insula AS

Insula AS grundades 2015 och är en koncern inom fisk och skaldjur i stor expansion. Insula är latin och betyder ö, detta syftar på Lofoten, där koncernen har sitt säte och understryker kopplingen till havet. Sedan start har man medvetet satsat på att förvärva starka och väletablerade aktörer på sjömatsmarknaden. Nu finns en stor portfölj av varumärken och produkter och man besitter en bred kompetens inom bearbetning och försäljning av fisk och skaldjur.

I Sverige finns bolagen Marenor AB, Marenor Varberg AB, Lofotprodukt Sverige AB, Lobster Seafood AB och Fiskeriet Sverige AB.

Insula AS omsätter ca 6,5 miljarder, varav ca 2,5 miljarder i Sverige. Tillväxtplanerna är fortsatt starka, därför stärker vi nu organisationen ytterligare. Visionen är att göra en kategoriresa med fokus på värdetillväxt och innovation. Vi tror på en bättre värld genom kärlek till sjömat.

Kontaktperson

Daniel Bjerndahl

Business Unit Manager FMCG/Horeca - Senior Rekryteringskonsult
Stockholm
+46 (0)76 525 90 29