Lediga jobb

VD

Örnfrakt grundades år 1942 av ett antal fristående åkeriföretagare i Örnsköldsviks­regionen. Likt flertalet av landets lastbilcentraler bildades Örnfrakt efter påbud från statsmakterna som krävde en samordning av lastbilstrafiken. Samordningen skulle göra det möjligt att effektivare utnyttja fordon och förnödenheter som det under krigstid rådde brist på.

Grundtanken att samordna resurser lever fortfarande kvar. Örnfrakt är idag en av Sveriges största lastbilscentraler med en total omsättning på 750 miljoner kr fördelat på 80 delägare och över 400 fordon. För Örnfrakt är det viktigt att vi tar ansvar för hållbara transporter och de är därför medlemmar i Fair Transport där trafiksäkerhet, klimat och ansvar är prioriterade områden. 

VD-rollen

Örnfrakts vision är att underlätta sina kunders vardag på ett ansvarsfullt och hållbart sätt och Örnfrakts ledord är trygghet, engagemang och utveckling. VD för Örnfrakt, med placering i Örnsköldsvik, har övergripande ansvar för att bibehålla och utveckla den visionen samt att samordna, stärka och utveckla verksamhetens förmåga att agera effektivt, med önskat resultat/effekt i enlighet med satt affärsplan. Rollen har stor betydelse för verksamhetens förutsättningar att möta nuvarande och framtida affärsmässiga utmaningar och rapporterar direkt till styrelseordförande för Örnfrakt.

Förväntningarna på rollen är att utifrån verksamhetens behov och förutsättningar bygga en väl fungerande organisation i lönsam tillväxt. Detta innebär bland annat:

 • Att bygga förståelse kring verksamhetens utmaningar och möjligheter inom området
 • Att involvera och bygga förtroendefulla relationer med interna och externa nyckelpersoner
 • Att tillsammans med styrelse och ledningsgrupp bygga en gemensam strategi och att aktivt säkra att den genomförs operationellt
 • Att hantera delägarfrågor
 • Att vara involverad i större kundavtal
 • Upprätta och följa upp relevanta KPIer samt ha P&L- och budgetansvar för verksamheten. 

Vem är du och vad drivs du av att göra?

Vi söker en erfaren och kompetent ledare med starkt affärsmannaskap. Som ledare är du stabil, har förmåga att inspirera, engagera och vara lyhörd och empatisk. Du är strategisk och har erfarenhet av att driva affärer.

Förmåga att involvera, engagera och att omsätta strategin till praktisk verklighet kommer att vara av stor vikt. Du är resultatorienterad och trivs med att bygga förtroendefulla relationer internt, med branschorganisationer, lokalt näringsliv, medlemmar samt med kunder och samarbetspartners.

För att lyckas i rollen ser vi att du har:

·      Stark ledarskapsförmåga

 • Förmåga att leda sig själv, andra och teamet
 • Lyhörd och inkluderande – samarbete och engagemang
 • Förmåga att formulera och driva verksamheten strategiskt och operationellt
 • Systematiskt- och affärsmässigt tänkande
 • Förmåga att översätta analys och strategi för förståelse och förankring

 God svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från transport- och logistiksektorn är meriterande.

Nyfiken?

I denna rekrytering samarbetar Örnfrakt med SalesOnly. Vill du veta mer kring rollen är du välkommen att kontakta Linnea Lindroth, Linnea.lindroth@salesonly.se eller Kristian Ekelund, Kristian.ekelund@salesonly.se

Då vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökningar och kontakter behandlas självfallet konfidentiellt.

Läs om mina kollegor