Lediga jobb

VD

Panea är ett familjebolag som är ägarlett och har funnits sedan 1978. För att växla upp och ta nästa steg söker man nu en ny VD som tar det övergripande ansvaret att samordna, stärka och utveckla verksamhetens förmåga att agera effektivt och med önskat resultat. Panea har ett tydligt mål att växa och man söker en VD som kan leda vägen.

Panea hjälper kunder inom de två affärsområdena Inredning och Industri/bageri. Inom inredning vänder vi oss till hotell, restaurang, café samt kontor och offentliga miljöer. Inom Industri/Bageri finns våra kunder inom allt från det lokala bageriet eller konditoriet till det stora industribageriet. Vi erbjuder allt från design och konceptutveckling till genomförande och service samt finansieringslösningar. Vår affärsidé är enkel: Att hjälpa våra kunder skapa framgångsrika och lönsamma verksamheter.

Din roll som VD:

Förväntningarna på rollen är att utifrån verksamhetens behov och förutsättningar bygga en väl fungerande organisation i lönsam tillväxt. Detta innebär bland annat:

 •  Bygga förståelse kring verksamhetens utmaningar och möjligheter inom området
 • Att involvera och bygga förtroendefulla relationer med interna och externa nyckelpersoner
 • Att tillsammans med styrelse och ledningsgrupp bygga en gemensam strategi och att aktivt säkra att den genomförs operationellt
 • Att vara involverad i större kundavtal
 • Upprätta och följa upp relevanta KPIer samt ha P&L- och budgetansvar för verksamheten.

För att lyckas med detta förväntas du ha en exekutiv förmåga och vara en inspirerande ledare med starkt kommersiellt fokus. Du kommer att vara drivande i Paneas tillväxtstrategi och ledare för vårt dedikerade team som besitter stor kompetens och många års erfarenhet. Din uppgift blir att säkerställa lönsamhet, öka marknadsandelar och stärka vårt rykte som branschledare.

Vi söker dig som:

 • Har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter, gärna inom besläktade branscher.
 • Besitter starka ledaregenskaper med förmåga att inspirera och engagera ett team.
 • Har bevisad framgång inom affärsutveckling och strategisk planering.
 • Är innovativ och har förmågan att identifiera och kapitalisera på nya marknadstrender.
 • Har exekutiv förmåga att fatta strategiska beslut och driva förändring.
 • Är en inspirerande ledare med starkt kommersiellt fokus och förmåga att skapa affärsmöjligheter.

Flytande svenska och engelska i tal och skrift samt en ekonomisk förståelse och relevant erfarenhet ser vi som en självklarhet. Att jobba på Panea innebär en stimulerande arbetsmiljö där du får möjlighet att forma och driva ett växande företag.

Om du är en passionerad ledare med vision och vilja att göra skillnad, skicka in din ansökan för rollen som VD på Panea AB idag. Tillsammans bygger vi framgång!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristian Ekelund och Linnéa Lindroth på SalesOnly Executive. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse ber vi dig att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Kristian på 072-308 16 45 eller kristian.ekelund@salesonly.se eller Linnéa på linnea.lindroth@salesonly.se eller 076-525 38 59.

 

Läs om mina kollegor