Lediga jobb

Försäljningsingenjör Syd – Baumer

Söker du en säljroll inom automation där du kan påverka och göra skillnad i svensk industri? Älskar du att lösa tekniska utmaningar och är en stjärna på planering och struktur? Läs vidare!

Om oss

Baumer Group är en av världens ledande tillverkare av sensorer, givare, mätinstrument och komponenter för automatiserad bildbehandling. Baumer kombinerar nyskapande teknik och smarta kundanpassade lösningar för tillverknings- och processautomation, med ett brett utbud av teknologier och produkter. Med sina 2900 medarbetare och verksamheter i 40 länder varav egna bolag i 20 länder har den familjeägda schweiziska koncernen en ambition att alltid arbeta nära sina kunder. Man är idag verksam i många olika branscher och skapar ett avgörande mervärde till sina kunder genom en hög kvalitetsnivå och stark förmåga att skapa nya innovationer inom sensorområdet.

Läs mer om oss här!

Vi erbjuder

På Baumer är vi stolta över den entusiasm som förenar och driver oss. Med vårt engagemang, vår kompetens och laganda skapar vi innovativa tekniska lösningar som fortsätter att göra vår värld mer hållbar och löser våra kunders utmaningar långsiktigt. Vi är ett högteknologiskt företag med många specialister och utvecklingsingenjörer. Oavsett om det gäller utveckling, produktion, försäljning, kontroll och mycket mer – Baumer handlar om lagarbete. Vi hjälper varandra och skapar på så sätt mervärde tillsammans med våra kunder. Vi arbetar för marknadens mest krävande kunderna som förväntar sig att vi gör vårt bästa varje dag.

Baumer är ett familjeägt företag med schweiziska rötter – oberoende och internationellt framgångsrikt tack vare vår innovativa styrka. För oss räknas människan i all sin mångfald. Den som hanterar även svåra situationer med expertis och gillar samarbete kommer trivas bra hos oss. Vi är övertygade om att olika team som arbetar tillsammans på ett smidigt sätt och delar med sig av sin expertis, som vi gör på Baumer, är smartare, snabbare och bättre. Självklart erbjuds du en gedigen onboarding både i Sverige och utomlands för att få rätt förutsättningar att lyckas med ditt uppdrag samt andra förmåner.

Om rollen

I den svenska organisationen jobbar idag ett sammansvetsat team på sju personer som hjälper kunder inom svensk industri med tekniska utmaningar. En stor del av kundportföljen är inom livsmedelsindustrin samt processindustrin. Här blir ditt jobb att utveckla omsättningen och lönsamheten inom ditt geografiska område som primärt är södra Sverige (skåne) där du utgår från hemmakontor.

I ditt dagliga arbete kommer du att ansvara för försäljningen genom att identifiera och prospektera nya affärsmöjligheter. Du ansvarar också för att bygga och underhålla starka relationer med både befintliga och nya potentiella kunder, över tiden kommer du vara nyckelkontakt för alla dina kunder och prospekts.

Ditt arbete kommer även innebära tekniskt stöd och rådgivning, där du förväntas förstå tekniska krav och behov hos kunder inom industri – och processautomation samt tillhandahålla tekniskt stöd för att möta kundens specifika krav. Till din hjälp har du produktchefer och innesälj för att stötta dig i ditt dagliga arbete.

Vidare kommer du att bidra till att stärka Baumers position på marknaden genom att vara medveten om trender och konkurrentaktiviteter. Du kommer att vara en aktiv del i att upprätthålla och stärka företagets marknadsposition genom att rapportera och följa upp på försäljningsaktiviteter och resultat i vårt CRM system. 

Om dig

Vi tror att du idag arbetar med industriella uppkopplade sensorer eller närliggande teknologier. Vi söker en person med entreprenöriell anda och ett affärsdriv. Du är duktig på självledarskap och drivs av att hitta den bästa lösningen till kunden. Du bör vara självgående, en god lyssnare och kunna arbeta strukturerat och målinriktat. Du besitter starka relationsbyggande färdigheter för att kunna navigera både internt och externt, liksom en vilja att kontinuerligt utvecklas. Du gillar att samarbeta med andra som en del av teamet, samtidigt som du värdesätter friheten att självständigt utforma och genomföra affärsstrategier för ditt område. Du drivs av att se att ditt och teamets hårda arbete ger konkreta framsteg och resultat.

Utöver det behöver du:

  •  Flerårig teknisk bakgrund och kunskap om processindustrin och/eller inom fabriksautomation.
  • Flera års erfarenhet och framgång inom försäljning i branschen alternativt närliggande då du lärt dig värdet av att arbeta strukturerat och har förmågan att prioritera det viktigaste.
  • Duktig kommunikatör på både svenska och engelska. Tyska är en fördel.
  • Erfaren användare av CRM och relaterade säljprocesser.
  • Teknisk utbildning inom el, automation eller likvärdigt.

Ansökan

Kände du igen dig? Eller vet du någon annan som skulle vara rätt? Dela gärna vidare! Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Johanna Nygren. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Johanna på johanna.nygren@salesonly.se.

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan – finns annonsen kvar så är den fortfarande sökbar! Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mejl då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor