Lediga jobb

Säljledare till Optimera i Årsta

Säljledare till Optimera – BYGGHANDEL FÖR PROFFSBYGGARE! Nu erbjuds möjligheten till en mycket intressant och utvecklande ledarroll, med ansvar för att stötta och leda Optimeras säljteam i Årsta, samt att själv arbeta operativt med försäljning mot den lokala byggindustrin. Vill du arbeta i en säljdriven framtidsorganisation och vara med att göra skillnad?

Vi värdesätter dina starka sälj- och ledaregenskaper, god kännedom om byggprocessen, samt dina aktiva affärsrelationer från byggbranschen. För att du tillsammans med ditt säljteam ska bibehålla och utveckla Optimeras fantastiska framgång i Årsta, söker vi en strukturerad och säljdriven ledare med ett engagerat, inspirerande och närvarande ledarskap.

OM TJÄNSTEN – ARBETSUPPGIFTER & ANSVAR

Som Säljledare / Byggsäljare för Optimera i Årsta, är du ansvarig för att utveckla enhetens försäljning och för att leda fem Säljare innefattande; fyra Byggsäljare och en Utesäljare. Med ambition att vara den proffsigaste bygghandeln med högst kundnöjdhet, driver du tillsammans med ett kunnigt och kundorienterat säljteam proaktiva säljaktiviteter för Optimeras enhet i Årsta. Du rapporterar till Enhetschef och din arbetsdag varierar mellan att arbeta med egen försäljning samt att leda och coacha säljteamet. I tjänsten ingår att:

 • Skapa, kalkylera, offerera och följa upp affärsmöjligheter.
 • Leda och inspirera enhetens säljteam till ett proaktivt förhållningssätt, samt att du själv är operativ och söker leads till Optimeras enhet i Årsta.
 • Coacha och följa upp säljarnas kundaktiviteter samt arbetsplatsbesök hos Proffsbyggare.
 • Skapa affärsmöjligheter, samt att tillsammans med ditt säljteam ha koll på kommande och pågående byggprojekt i närområdet.
 • Driva kundevent och stötta vid kundaktiviteter, samt själv knyta affärskontakter med lokala aktörer.
 • Effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av nya kunder, samt utveckling av Optimeras befintliga nyckelkonton.
 • Utveckla försäljningsprocess, skapa struktur, strategier och säljplaner för säljteamet, samt sätta upp mål, mäta och följa säljarnas prestation.
 • Bidra med kompetensförstärkning till teamet, samt säkerställa rutiner och processer.
 • Bygga ett starkt säljteam som samarbetar och har kul på jobbet!

OM OPTIMERA

Optimeras mål är att vara Sveriges bästa Bygghandel för proffs och erbjuder allt till Proffsbyggaren: Byggmaterial, trä, tak, golv, dörrar, fönster, maskiner, verktyg, förvaring, personliga skydd, kök och förnödenheter.

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag ca 70 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter ca 5 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain – en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har ca 170 000 anställda i ca 75 länder.

OPTIMERA ERBJUDER DIG

 • En affärskritisk, utmanande och varierande tjänst som Säljledare för en lönsam enhet.
 • Struktur för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång.
 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder.
 • Möjlighet att arbeta för ett starkt varumärke med innovativa enkla lösningar, välplanerade enheter och ett kundanpassat sortiment med hög tillgänglighet.
 • Engagerade och tekniskt kunniga kollegor som agerar efter en tydlig företagskultur med ledord som – Personligt, Tryggt och Enkelt.

OM DIG – ERFARENHETER & KVALIFIKATIONER

För att bli lyckosam i rollen som Säljledare hos Optimera, ser vi att du har en bakgrund från framgångsrik försäljning gentemot byggbranschen och att ditt nätverk i regionen är starkt. Vi söker dig med goda ledaregenskaper, samt med dokumenterad erfarenhet från roller som Säljledare, Säljchef, eller Försäljningschef. Vidare tror vi att du motiveras av att bygga hållbara lag som samarbetar och bidrar till arbetsplatsens trivsel.

Du är en fena på att skapa goda affärsrelationer och då vikten av förståelse för kundernas behov och köpprocess är stor, ser vi gärna att du har erfarenhet av att bedriva försäljning mot yrkeskund och kunder i byggbranschen, gärna som trävaruhandlare eller uthyrare.

I rollen som Säljledare stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs. Vi ser därför att du själv vill vara ett föredöme – En tydlig, närvarande, intresserad, inspirerande och empatisk ledare som bygger laget. Du har även förmåga att planera, prioritera, strukturera, utveckla, driva och följa upp ditt eget och dina medarbetares arbete. Erfarenhet från Optimeras affärssystem Trygg och CRM-systemet Salesforce är meriterande.

Din profil i korthet:

 • Inspirerande och tydlig Lagledare med starkt säljfokus och engagemang.
 • Affärsdriven med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och roller som Säljledare / Säljchef.
 • God produktkännedom inom byggsektorn.
 • Social, handlingskraftig, nätverkande och gärna med ett värdefullt kontaktnät i branschen.

ANSÖKAN

I rekryteringen samarbetar Optimera med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på tel: 0735-21 65 31 alt mail. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande under julhelgerna och intervjuer genomförs av Kajsa under vecka 8-10. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, varpå vi ser fram emot din ansökan med CV så snart som möjligt. Varmt välkommen!

Sökord: Försäljningschef, Säljchef, Säljledare, Regionchef, “Sales Manager”, “Business Manager”, KAM, resultat, FC, Bygg, Chefstjänst, Säljtjänst, Bygghandel, Optimera, Salesonly, Årsta

Läs om mina kollegor