Lediga jobb

Utesäljare Prefab, Betongkomplement till Ahlsell - Hallsberg

Ahlsell söker en Utesäljare till affärsområde Prefab inom marknadsområde Betongkomplement, division Bygg! Nu finns chansen att söka en attraktiv säljroll hos ett modernt bolag med sund värderingsgrund som investerar i teknik, logistik, hållbarhet och i medarbetarna?

Vi söker dig som älskar att finna affärsmöjligheter och drivs av att nå resultat – du vet vad som krävs för att driva en affärsmöjlighet till samarbete och affärskontrakt! Du motiveras av värdebaserad försäljning och utgår alltid från att förstå dina kunders utmaningar och behov. För att trivas i säljrollen, ser vi att du arbetar långsiktigt för att skapa hållbara affärsrelationer.

Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA & Mark, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet. Vill du med ett nytänkande, öppet och engagerat arbetssätt, bidra till Ahlsells fortsatta framgång inom Betongkomplement?

OM TJÄNSTEN & VAD AHLSELL ERBJUDER DIG

Prefab – ett befintligt affärsområde inom Betongkomplement och med stora möjligheter att växa och ta nya marknadsandelar! I rollen som Utesäljare inom Prefab, har du en betydelsefull roll och ett delat ansvar för att driva och utveckla Prefabs försäljning nationellt.

Tjänsten innebär att du engagerat och proaktivt arbetar för att finna nya affärsmöjligheter, med fokus på att utveckla nya kundsamarbeten inom marknadsområdet Betongkomplement. Med ambition att aktivt förstå kundens utmaningar och affär, krävs ett nyfiket, adaptivt och kundorienterat förhållningssätt.

Tjänstens placeringsort är med fördel Hallsberg alternativt Stenkullen (2 mil norr om Göteborg), där Prefab teamets Innesäljare, KAM och Lagermedarbetare finns. Till din hjälp har du även teknisk rådgivare Prefab som utgår från Enköping, samt kollegor övriga från betongkomplement som finns i Hallsberg, samt spridda över hela landet.

Rollen som Utesäljare Prefab innebär en del resor, då dina kunder finns över en större region. Du rapporterar till Julia Fredäng, Marknadschef för Betongkomplement och rollen innebär att du arbetar nära dina kollegor inom Betongkomplement, med inställningen att framgång bygger på att hela teamet bidrar.

Ansvar och arbetsuppgifter som Utesäljare:

  • Planera och strukturera säljarbetet inom affärsområde Betongkomplement.
  • Segmentera, bearbeta och utveckla befintliga nyckelkunder.
  • Offerera och följa upp löpande affärskontrakt.
  • Kundbesök tillsammans med Ahlsells Utesäljare och KAM från segment Industri.
  • Proaktivt arbeta för att Prefabs försäljning når uppsatta mål.

Ahlsells värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt, samt genom att skapa förutsättningar för hela organisations framgång och tillväxt. Som Utesäljare för Affärsområdet Prefab inom Betongkomplement, får du chans att utveckla dig själv och vara en del av ett kunnigt team. Det ska vara utvecklande, hållbart, inkluderande, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen!

OM DIG – ERFARENHETER & EGENSKAPER

Vi ser gärna att du har minst tre års B2B säljerfarenhet inom bygg och det är en stor fördel om du har erfarenhet från industrin och stålbyggnation/smidesverkstad, samt Prefab i synnerhet. Vi tror att du som söker kommer från branschen; från grossistverksamhet alternativt från entreprenörs-, kund- eller leverantörsledet. Då tjänsten innebär resor till kund, har du självklart körkort samt möjlighet att resa i tjänsten.

 

För att trivas med rollen ser vi att du har en modern säljstil och öppet förhållningssätt, samt motiveras av att ta jobbet seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande arbetssätt och kunderbjudande. Du har ett starkt renommé hos dina kunder och är en uppskattad kollega.

Vi söker dig med starkt självledarskap och som vet hur du planerar och prioriterar din tid och ditt arbete för att lyckas med din försäljning. Du är kommunikativ och tydlig, samt inspirerar och leder dina kunder genom goda exempel och ett etiskt affärsmannaskap. Du är van att arbeta strukturerat med mål och uppföljning. Med ett engagerat affärsdriv, skapar du förutsättningar för en hög kundnärvaro och tillväxt. Vidare ser vi gärna att du utmanar dig själv och ditt team – Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ambitioner!

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 10–12. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

OM AHLSELL

Ahlsell Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 50 miljarder SEK. Med drygt 7 500 medarbetare, över 300 butiker och fyra centrallager förverkligas Ahlsell kundlöfte varje dag: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Läs om mina kollegor