Lediga jobb

Sales Engineer mobila styrsystem till ifm electronic

Om ifm electronic

ifm har verksamhet i många länder, och att vara en del av ett större sammanhang ger den internationella touchen som får dig att utvecklas och ger dig kollegor och vänner i stora delar av världen.

Välkommen till ett företag som aldrig står still utan ständigt driver utvecklingen framåt. Vi söker dig som älskar utveckling och har ett stort tekniskt intresse. Med kunskap och produkter i världsklass är du alltid välkommen hos våra kunder.

Titta gärna på vår Youtube-film som ger en djupare inblick i vår verksamhet.

OM TJÄNSTEN

I rollen som Teknisk säljare / sales engineer inom mobila styrsystem arbetar du både med att utveckla befintliga kunder och med att ta in nya kunder och erbjuda tekniska helhetslösningar. Våra tekniska lösningar innefattar i huvudsak styrsystem och displayer för mobila maskiner som till exempel kranbilar, grävmaskiner, truckar, sopbilar mm. Du arbetar tätt tillsammans med dina kunder och intressenter som ofta är konstruktionschefer, produktchefer, inköp och VD.

Du agerar rådgivare till dina kunder och behöver därför inneha en hög, teknisk kompetens och gilla mötet med kund. I din vardag varvar du digitala möten med fysiska möten med dina kunder och interna kollegor.

Vidare ansvarar du för säljpresentationer, förbereda och följa upp säljförslag/offerter, medverka i olika mässor och marknadsaktiviteter samt kommunicera regelbundet med dina interna kollegor på marknad, sälj, utveckling och customer center samt vid behov delta i internationella möten.

Du stöttar också ifm:s produktplanering och utvecklingsavdelning med värdefulla insikter. Givet så jobbar du i vårt CRM system och är van att jobba mot uppsatta mål. Du ansvarar för kunder i hela Sverige därför är resor en naturlig del av ditt arbete.

Lämplig bostadsort är i närheten av Stockholm, Malmö eller Göteborg, där vi har våra kontor. Vi erbjuder hybridarbete som ett naturligt arbetssätt.

 VI ERBJUDER

 • Chansen att vara en del av ett välmående, globalt och privatägt familjeföretag. Ifm är ett stabilt bolag som står stadigt när det för övrigt kan upplevas som skakigt på marknaden.
 • Flexibel arbetsmiljö då vi lägger stor vikt på en balans mellan arbetsliv och fritid.
 • Möjligheten att växa och utvecklas tillsammans med oss med löpande kompetensutveckling.
 • Generöst Friskvårdsbidrag och kollektivavtal.

OM DIG

För att vara framgångsrik och trivas i rollen som teknisk säljare / sales engineer hos oss på ifm tror vi att du drivs av viljan av att utveckla affärer, du är duktig på att bygga relationer och du har stor förmåga att identifiera kundens utvecklingsbehov och affärsnytta. Du är van att jobba strukturerat och skapar tillit och förtroende i dina relationer. 

Krav för tjänsten:

 • Gymnasial eller högre utbildning inom elektronik, mekatronik, automation eller hydraulik eller motsvarande kunskaper inhämtade från arbetserfarenhet.
 • Dokumenterade framgångar som säljare inom B2B i en liknande affär.
 • Förmåga att utrycka dig professionellt på både svenska och engelska i tal och skrift (övriga språk är meriterande)
 •  Du har möjlighet att resa i tjänsten.
 •  Vana att jobba i CRM system.
 • B-körkort

Meriterande

 • Starkt meriterande om kunskaper finns inom MOBILE IoT, styrsystem eller hydraulik.

Utöver ovan nämnda kompetenser lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är en person som:

 •  Har högt självledarskap med förmåga att prioritera
 •  Ser helheten i affären, kundens nuvarande och framtida behov
 •  Är nyfiken och har intresse av att följa med i utvecklingen i vår bransch      

ANSÖKAN

Känner du igen dig eller Känner du någon som skulle passa in bra? Tipsa gärna vidare! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök genom att klicka på Ansök Här knappen. Vi uppskattar om du tar dig tid att svara på urvalsfrågorna.

I denna rekrytering samarbetar vi med Johanna Nygren på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Mer om IFM

Vår vision: Close to you – att vara våra kunders första val för innovativ automatiseringsteknik och digitalisering.

För ytterligare information, besök oss gärna på vår LinkedIn eller vår hemsida

[Sökord: säljare, sälj, försäljare, försäljning, ”account manager”, AM, b2b, sales, ”sales only” automation ”teknisk säljare” ”sales engineer” ”technical sales” Halland, Göteborg, Stockholm, Malmö]

 

 

Läs om mina kollegor