Lediga jobb

Field Sales Engineer RF - Acal Bfi

Acal BFi söker Field Sales Engineer RF

Acal BFi levererar tjänster till ledande B2B-kunder på en mängd olika marknader. Med vår väl definierade produktportfölj kan Acal BFI erbjuda lösningar som möter kraven hos de mest krävande tillämpningar. Företagets mål är nu att fortsätta att växa och ta marknadsandelar i branschen och det är här du kommer in. Vi söker nu vår nästa kollega inom vårt säljteam för att växa tillsammans med oss.

Vårt erbjudande till dig

Acal BFi erbjuder dig en spännande roll som du själv kan vara med och påverka. Du får arbeta i en öppen och trivsam arbetsmiljö med ett tydligt och närvarande ledarskap. Vi är måna om våra medarbetare och vi trivs i en informell miljö där vi gärna hittar på saker tillsammans även när arbetsdagen är slut. Du kommer att få friheten att planera och strukturera din vardag självständigt där du bearbetar både nya kunder och vidareutvecklar samarbetet med befintliga. För den som önskar finns möjlighet att synas och påverka marknadsföringen för företaget. Vi erbjuder en attraktiv fast lön och företagsbonus samt goda förmåner. Vi utgår ifrån vårt kontor i Sundbyberg men vi är givetvis flexibla med att utgå ifrån hemmet när det behövs. Du rapporterar till Försäljningschefen inom enheten.

Om rollen

Som Field Sales Engineer inom RF blir du ansvarig för våra franchiseserier av RF-komponenter (Radio Frequency) och oscillatorprodukter i Sverige och även Danmark. Vi representerar Skyworks och andra ledande tillverkare av RF-komponenter. Tillsammans med försäljningschefen kommer du att definiera mål för bokningar, design wins och skapade möjligheter. Du kommer att skapa och upprätthålla kontakter med R&D och sourcing med nuvarande och nya kunder, samt driva säljprocessen framåt. Du kommer även att ansvara för att rapportera försäljningsframsteg till våra leverantörer och definiera vilken support som krävs.

Din profil

  • MSc/BSc elektronikingenjör
  • Kunskap om RF-teknik eller liknande kunskaper (radiokort elektronisk design, HAM radio etc)
  • Erfarenhet av försäljning av elektroniska komponenter hos distributörer eller tillverkare anses vara meriterande men inget krav
  • Gärna erfarenhet av diskreta RF-komponenter (mixer/RF-switch/RF-förstärkare/filter/oscillator/etc.) eller SOC/transceiver
  • Erfarenhet av RF-design
  • Allmän kunskap om RF-komponentmarknaden och RF-komponenttillverkare
  • Någon form av direkt eller indirekt erfarenhet av säljprocesser
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Vem är du?

Som person är du en lösningsinriktad, noggrann och kommunikativ person med ett gediget teknikintresse. Det är inget krav med egen erfarenhet av försäljning men vi förutsätter att du har intresset och de ovanstående egenskaper för att trivas i din nya roll hos oss. Vi ser att du är självgående och drivande i din personlighet och vill arbeta mot tydliga uppsatta mål. Det är också en fördel om du har erfarenhet av relevanta marknader, applikationer och producenter inom dessa områden.

Är det dig vi söker? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Christopher Thorstrand & Johnny Björklund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Christopher eller Johnny.

Om oss:
Acal BFi Nordic AB är en del av ett pan-europeiskt agenturföretag inom elektronik, RF, power, sensorer och inom fotonikområdet med produkter inom fiberoptik, laser, spektroskopi, optomekanik, instrument. Acal BFi bedriver försäljning i hela Norden med kontor i, Stockholm, Oslo och Helsingfors. Våra kunder är industriföretag med högteknologisk verksamhet där vi är en etablerad OEM-leverantör samt universitet och högskolor. Acal BFi Nordic AB är ett dotterbolag till den engelska koncernen ACAL PLC. Läs mer om Acal BFi Nordic AB på www.acalbfi.com/se

Läs om mina kollegor