Lediga jobb

Försäljningsingenjör

Pulsteknik levererar driftsäkra elprodukter för krävande miljöer och applikationer med höga krav på säkerhet till industrin inom Ex-materiel och automation. Pulsteknik arbetar med lösningar för en rad olika branscher/tillämpningar såsom energisektorn, hissar, process-industri, raffinaderier, OEM, kranar och andra mobila enheter. Vi jobbar med behovsstyrda tekniska lösningar för maximal kundnytta. Pulsteknik AB startade som ett familjeföretag 1965 och förvärvades 2017 av börsnoterade Addtech AB. Läs mer på www.pulsteknik.se

Om du har erfarenhet av teknisk lösningsförsäljning och vill vara en del av ett välmående företag med en stark svensk ägare där du får vara med att driva utveckling, så är den här texten till dig. Om du dessutom har erfarenhet av försäljning gentemot industrisegmentet, har kompetens inom el i någon form och vill arbeta med branschens bästa europeiska leverantörer, då är vi närmast en perfekt matchning för varandra! Du­­­­­ kommer vara en viktig del av ett litet sammansvetsat, välmående och familjärt team med korta beslutsvägar som tycker om att samarbeta. Samtidigt är du en del av en global koncern – det bästa av två världar! Det innebär att du, precis som vi, behöver vara prestigelös och ansvara för helheten.

VI ERBJUDER

  • En viktig säljroll i ett tillväxtbolag, som ingår i en välmående koncern – Addtech
  • Vidareutveckling – kunskap är en viktig del av vår framgång
  • Engagerade kollegor med stort kundfokus i en trivsam arbetsmiljö

OM TJÄNSTEN

Vi söker en Teknisk säljare / Försäljningsingenjör som har gedigen erfarenhet av kvalificerad teknisk försäljning. Du drivs av viljan av att utveckla affärer, du är duktig på att bygga relationer och du har stor förmåga att identifiera kunders utvecklingsbehov och bakomliggande drivkrafter kopplat till affärsnytta. Då våra tekniska lösningar, el-produkter, omfattas av flertalet regelverk och standarder, ser vi det som starkt meriterande att du har kompetens inom el. 

DITT ANSVAR

Tjänsten innebär konsultativ försäljning där smarta tekniska lösningar samt produkter inom el står i fokus. Ditt uppdrag blir att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer och tekniker – vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir även att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till vår löpande volymaffär hos kund. Du kommer även äga produktansvar för några av våra europeiska leverantörer. Dina kunder finns spridda i Sverige och du ansvarar själv för att strukturera och planera din tid med en mix av fysiska och digitala kundmöten.

ERFARENHET & KOMPETENSER

  • Gymnasial el. högre utbildning inom el eller elektronik 
  • God teknisk förståelse, samt allmänt digital och IT-vana
  • Kommunikativ – språkligt flytande på svenska och engelska i tal och skrift är viktigt, då vi arbetar med både svenska och internationella leverantörer och kunder
  • Dokumenterade framgångar som säljare inom B2B
  • Måldriven, nyfiken och lösningsorienterad, med intresse av att följa med i utvecklingen i vår bransch
  • Strukturerad och proaktiv, med god planeringsförmåga och ett starkt engagemang

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Då vet du vad du ska göra, skicka in din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. Det går bra att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara urvalsfrågorna. Urval och intervjuer sker i slutet av januari 2023 – varmt välkommen med din ansökan redan nu!
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Läs om mina kollegor