Lediga jobb

Teknisk Säljare till Dematek

Drivs du av att göra goda affärer och upprätthålla goda kundkontakter? Har du teknisk förståelse och erfarenhet av försäljning mot industrin. Då hoppas vi att du vill jobba som teknisk säljare hos oss på Dematek.

Om rollen 

Som säljare ansvarar du för hela försäljningsprocessen inom ditt geografiska område som sträcker sig från Nyköping i söder till Gävle i norr och inkluderar Mälardalen. Du ansvarar för allt från kundbesök, offertskrivning, anbudslämnande och rådgivning till förhandling och avslut. Befattningen innebär att vårda våra befintliga och blivande kunder och ha ett utpräglat affärstänkande med försäljningstillväxt och lönsamhet som övergripande mål. Du medverkar i planeringen och utförandet av viktiga kundaktiviteter. Du förväntas även jobba aktivt för att hitta nya kunder. Vidare ingår följande i dina arbetsuppgifter:

  • offertframtagande och uppföljning av dessa
  • presentation av tekniska egenskaper och fördelar
  • avtals- och prisförhandlingar i enlighet med företagets prisstrategi och lönsamhetskrav
  • upprättande av orderunderlag inklusive montage-PM

Arbetet innefattar regelbundna tjänsteresor med övernattning.

Om dig

Vi ser att du har en god teknisk grundutbildning. Gärna gymnasial eller högskoleingenjörsexamen, alternativt längre tids praktisk/teknisk erfarenhet från försäljning. Du har ett stort intresse för tekniska möjligheter och komplexa lösningar. Därutöver ser vi att du har erfarenhet av att skapa nya och goda relationer, att skriva offerter och avtal.

Som person är du orädd med stark drivkraft och vinnarinstinkt samtidigt som du har ett stort sinne för affärsmannaskapet. Du är lösningsfokuserad och konsultativ i dina kundmöten och säljer med närvaro och fokus. Du har styrkan att motivera dig själv i ditt egna försäljningsarbete samtidigt som du är ödmjuk och lyhörd med hög social kompetens.

Vi ser att du är en van dataanvändare och har goda kunskaper i engelska och svenska, både muntligt och skriftligt. Kunskaper i tyska är meriterande. B-körkort är ett krav.

Om Dematek

Dematek är Sveriges mest kompletta leverantör av lyftutrustningar. Som generalagent för Demag Cranes & Components kan vi erbjuda marknadens största produktsortiment för lyft och hantering. Dematek utvecklar, säljer och installerar produkter och lösningar för att lyfta och hantera stora som små laster. Med mer än 90 mobila servicetekniker placerade över hela landet och branschens största reservdelslager är vi också den bästa partnern när det gäller problemlösning. Vi omsätter cirka 300 mkr och är idag 145 anställda.

Besök oss gärna på www.dematek.se

Välkommen in med din ansökan redan idag. Urvalsarbete och intervjuer kommer att löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan slutdatum.

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristian Ekelund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din

Läs om mina kollegor