Lediga jobb

Utesäljare av PLÅT - region Stockholm

Ahlsell – Sveriges största teknikgrossist söker en Utesäljare inom området PLÅT. Detta är en fantastisk chans att få göra avtryck i karriären och att få representera ett företag med sunda värderingar och som ligger i framkant.

OM TJÄNSTEN

Som Säljare av plåt mot plåtslagare och plåtentreprenörer i region Stockholm, blir du en nyckelperson hos ett kunnigt och utvecklingsdrivet team inom Ahlsells segment Klimat. Tjänsten innebär huvudsakligen att sälja in Ahlsells sortiment inom plåt, samt lösningar och system till bygg- och plåtentreprenörer.

Din kundbas består av entreprenörer verksamma inom bygg och plåt i region Stockholm, där du med ditt kunnande och rådgivande förhållningssätt säkerställer att kunden får den helhetslösning som passar deras projekt allra bäst. Utöver ansvaret för dina befintliga kunder, arbetar du aktivt med vår breda kundbas och har ständigt ”örat mot marken” för att identifiera nya affärsmöjligheter.

Som Säljare med uppdrag att bygga upp försäljningen av plåt, kommer du att driva säljprocessen och vara en viktig del i att hålla ihop produktområdet plåt i regionen. Ditt starka nätverk hos plåtentreprenörer samt kunnande inom plåt kommer innebära att du tillsammans med säljteamet säkerställer en hög kundnöjdhet och fortsatt ökad tillväxt inom plåt. För att uppnå gemensamt uppsatta resultat- och kvalitetsmål, krävs god vana av att arbeta strukturerat med digitala system. Kundservice med både noggrannhet och effektivitet är avgörande och din ansvarskänsla för god kundupplevelse ­­­­är 100%.

Du kommer att ansvara för att bearbeta plåtentreprenörer / plåtslagare inom hela region Stockholm; från Södertälje i söder till Uppsala i norr. Rollen innebär mycket självständigt arbete ute på fältet och det här är rollen för dig som älskar att vara nära dina kunder – där affärsmöjligheter uppstår! Till ditt stöd har du en mycket kompetent organisation; Säljchef Carl Askemar som du rapporterar till, samt Inne- och Utesäljare.

VI ERBJUDER DIG

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ge och få stöd internt. Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald. Det ska vara trivsamt, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen. Vidare erbjuder vi:

 • en viktig roll med stort ansvar och möjlighet att göra avtryck och skapa framgång
 • ett attraktivt anställningspaket
 • en gedigen introduktion
 • varierande och stimulerande arbetsuppgifter
 • en kompetenspräglad, öppen och förbättringsdriven arbetsmiljö
 • en nyckelroll i vår säljorganisation – en del av Sveriges största säljorganisation

OM DIG – ERFARENHETER & EGENSKAPER

Vi tror att du har en gedigen kunskap av byggplåt och ett starkt nätverk hos plåtentreprenörer. I dina tidigare säljroller har arbetet inneburit en kombination av teknisk rådgivning, projektledning och kundkontakt, där ditt servicetänk, engagemang och strukturerade arbetssätt varit avgörande för din framgång. Av erfarenhet vet du att ordning och reda är oerhört viktigt för att vara framgångsrik i säljarbetet.

VIKTIGA ERFARENHETER OCH KVALIFIKATIONER:

 • Minst ett par års erfarenhet av uppsökande B2B försäljning.
 • Kunnande och erfarenhet av försäljningsarbete inom plåt.
 • Gott renommé och starkt nätverk hos plåtentreprenörer i Stockholm.
 • Gärna erfarenhet av system/lösningsförsäljning, samt projektledning och säljadministration.
 • B-körkort och möjlighet att resa i tjänsten.

SOM PERSON TROR VI ATT DU HAR/ÄR:

 • Nyfikenhet, mod och ansvarskänsla för att lyckas nå uppsatta mål.
 • Driftig och förändringsbenägen.
 • Ett öppet, initiativrikt, socialt och serviceinriktat förhållningssätt.
 • En naturlig fallenhet för struktur, samtidigt som du gillar att ha flera bollar i luften.
 • Förmåga och vilja att samarbeta – en lagspelare!
 • Stark egen initiativförmåga och drivkraft.

Kände du precis att den här rollen passar dig? Då ser vi fram emot din ansökan, bestående av CV samt personligt brev så snart som möjligt. Det går bra att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara frågorna i ansökningsformuläret.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vi frågor eller funderingar kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer sker under vecka 47-49. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen. Varmt välkommen!

OM AHLSELL

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Läs om mina kollegor