Lediga jobb

Senior Sales Manager Nordics med Country Manager ansvar

Nikon är en världsledande leverantör av produkter och tjänster inom fotografering. Vår innovativa optikteknik – från konsumentkameror och professionella kameror till objektiv, systemtillbehör och sport- och fritidsoptik – bygger på över 100 års erfarenhet. Varumärket är känt i hela världen för att sätta nya standarder inom design och prestanda, med Nikons revolutionerande spegellösa kameror i Z-serien och NIKKOR Z-objektiven som ger en ny dimension inom optisk prestanda.

Nu söker Nikon i norden som är en operativ ledare med stort säljfokus för att leda det nordiska kontoret i Solna samtidigt som du skall ansvara för försäljningen i norden.

Om rollen

I försäljningen kommer du ansvara för det totala resultatet samt på egen hand driva några nyckelkonton. Bolagets kunder är framför allt återförsäljare. Under dig har du fyra direktrapporterande som alla utgår från Stockholmskontoret. Utöver säljorganisationen har du ansvaret över fyra medarbetare till. Då rollen är nordisk kan du räkna med att resa till mässor eller andra events åtminstone månadsvis. Dessutom förekommer resor till huvudkontoret i London. I rollen ingår även följande ansvar:

·      Representera Norden i den europeiska ledningsgruppen som utgår från UK.

·      Ha övergripande ansvar för det nordiska kontoret.

·      Ansvaret för försäljningen i Norden och Baltikum

·      Att nå återförsäljarmålen genom att presentera Nikons planer, mål och strategier samt dess Brand Value.

·      Driva kampanjer och projekt som säkrar återförsäljare och driver relationen framåt samt ger Nikon bästa möjliga ROI

·      Optimera marknadens potential genom att ha koll på dess trender och analysera kundrelationerna.  

·      Coacha och leda teamet i dess strävan att nå goda resultat.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda team och som brinner för försäljning och har ett intresse för Nikons produkter. Vi tror att du är en ledartyp som utstrålar trygghet som vinner förtroende av dina medarbetare och i dina affärsrelationer. Vi ser gärna att du har någon form av akademisk utbildning eller motsvarande. Vidare ser vi gärna att du har följande erfarenheter och förmågor:

·      Tidigare dokumenterad erfarenhet av försäljning av tekniska produkter mot konsument eller förståelse och intresse för Nikons produkter.

·      Förståelse och/eller erfarenhet för konsumentelektronik och återförsäljarleden.

·      Erfarenhet från den professionella fotobranschen ses som meriterande.

·      Kunskap och erfarenhet av programmen Excel, Teams, Powerpoint, Word, Outlook.

·      Flytande i svenska och engelska i tal och skrift, övriga nordiska språk ses som en fördel.

·      Vara självgående och initiativtagande och målmedveten med ett naturligt intresse för affären och gruppens resultat.

I den här rollen kommer du att rapportera till Sales Director för norra Europa som utgår från London.  

Mer om Nikon

Nikon arbetar för att vara banbrytande inom fotograferingskultur och gör det möjligt för några av världens bästa bildkonstnärer att nå sin kreativa potential genom visuellt berättande. Företagets prisbelönta fotoutrustning ger fotografer och filmare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision på högsta nivå. Dess prisbelönta sport- och fritidsoptik låter användarna komma närmare vid aktiviteter som fågel- och stjärnskådning, teater, golf och resor.

Mer information om Nikons prisbelönta produkter hittar du på www.europe-nikon.com.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristian Ekelund på SalesOnly. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvarig rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Kristian på 072-308 16 45 eller kristian.ekelund@salesonly.se

Läs om mina kollegor