Lediga jobb

Distriktschef Butik

Är du en självklar och trygg ledare med erfarenhet inom retail/butik? Just nu söker vi vår nästa Distriktschef, en nyckelroll för vår fortsatta tillväxt och expansion.

Som Distriktschef hos oss ansvarar du för att säkra den operativa driften, säljutveckling och att nå/överträffa försäljningsbudget på Dahlcenter inom distrikt Väst/Mälardalen. Området innefattar dryga 20 Dahlcenter (butiker), där samtliga Dahlcenterchefer rapporterar till dig. Uppdraget innefattar även lönesättande chefsansvar över samtliga Dahlcentermedarbetare, vilket förutsätter att du är en van ledare.

Rollen som Distriktschef hos oss på Dahl är ”hands on” och samtidigt tydligt strategiskt. Det innebär att du skapar förutsättningar för ditt team att leverera bästa tänkbara resultat genom coachande och närvarande ledarskap, aktivt och samverkande säljledningsarbete och utveckling av butikskoncept/sortiment. Du ingår i distriktets ledningsgrupp och rapporterar till Regionchef Mitt.

Du utgår med fördel från vårt Dahlcenter i Göteborg och reser frekvent in om ditt geografiska område, som sträcker sig från Varberg till Örebro.

Vem är du?

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad, driven och samtidigt grundad i ditt ledarskap och med gedigen erfarenhet och kompetens inom retail / butik. Det viktigaste för oss är alltså inte vilken bransch du kommer ifrån, utan hur du är van att driva, leda och utveckla affär.

För att vara lyckosam i rollen som Distriktschef är du en skicklig kommunikatör och relationsskapare, då du i din vardag har många kontaktytor såväl internt som externt. Du är en person som går igång på och stimuleras av att initiera och leda utveckling och att föregå med gott exempel – självklart är du en affärsdriven förebild med ambition att leverera tydligt kundvärde i allt du gör. Vidare är du en person som alltid ligger steget före, älskar trender och tendenser och har förmåga att översätta dem i koncept som stärker Dahls position på marknaden.

Vidare söker vi dig som:

 • Har erfarenhet av säljledning inom retail/ butiker med dokumenterat goda resultat
 • Har erfarenhet av fullt personalansvar med allt vad det innebär
 • Är kreativ men samtidigt strukturerad med ett skarpt affärssinne
 • Har en god systemvana och har lätt att lära dig olika digitala arbetsverktyg
 • Drivs av försäljning och kundnytta
 • Har möjlighet att resa i tjänsten och en vana av att strukturera och planera din tid
 • Har ett intresse för våra kunders vardag
 • Just nu tänker: det står mitt namn överallt i den här annonsen!

Vi erbjuder

 • Möjligheten att fokusera på det du drivs av allra mest; ledarskap, skapa framgångsrika team och affär!
 • En nyckelposition i ett marknadsledande och stolt företag med gott renommé
 • Chansen att påverka genom tydligt mandat samt frihet under ansvar – hos oss är det högt i tak!
 • En plats hos Västsveriges bästa arbetsgivare: är du redo att göra oss ännu bättre?

Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Kristin Axelsson på SalesOnly. Det går bra att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara urvalsfrågorna.
Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Dahl ingår i organisationen SGDS (Saint Gobain Distribution Sweden) som ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain. Dahl är navet mellan 2000 leverantörer och 36 000 hantverkare. Man kan erbjuda ca 120 000 produkter, finns med ett 80-tal butiker runt om i Sverige och totalt ungefär 1200 anställda med en omsättning på drygt 9 miljarder. I affären ingår VVS, Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Med, ledord som tillgänglighet, tillförlitlighet samt kompetens har man alltid samma ambition – att med kunskap om produkt och affär stötta sina kunder.

Läs om mina kollegor