Lediga jobb

Försäljningschef VA & Mark – region väst

Ahlsell söker en regional Försäljningschef till segment VA & Mark, region väst! Vill du med ett nytänkande, strategiskt och engagerat arbetssätt, samt lyhört, öppet och värderingstyrt ledarskap bidra till Ahlsells fortsatta framgång i region väst? Ahlsells stabila tillväxtresa fortsätter med vision om att förenkla vardagen för proffskunder verksamma inom Bygg, VA & Mark, VS, Industri, Klimat, El och Fastighet. Nu erbjuds möjligheten till en intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från framgångsrik säljledning, kombinerat med goda ledaregenskaper och rätt personlighet värdesätts starkt.

OM TJÄNSTEN & VAD VI ERBJUDER DIG

Som Regional Försäljningschef för segment VA & Mark hos Ahlsell i region väst, får du chans att genom ett öppet, coachande och kommunikativt ledarskap utveckla dig själv och dina säljare, individuellt och som team.

I denna roll kommer du arbeta nära dina säljare och regionens övriga regionala försäljningschefer samt butiksorganisationen. I syfte att effektivisera och utveckla en affärsmässig säljorganisation, bidrar du med dina kunskaper inom försäljning och din förmåga att leda framgångsrika team.

Våra värdeord är ÖPPENHET, ENKELHET och ANSVAR, vilka genomsyrar Ahlsells ledarskap och förhållningssätt, från koncernledning och genom hela verksamheten. Vi värnar om oss som team, vi bryr oss och utvecklas tillsammans. Vi tror att även du trivs i en organisation som främjar laget och stöttar gemensamma affärsdrivna och samtidigt teamorienterade aktiviteter. Som medarbetare och ledare, verkar vi alla för ”One Ahlsell”, genom att ta och ge stöd internt. 

Ahlsells strävan är att ligga i framkant inom frågor som rör hållbarhet, miljö, inkludering och mångfald och visar öppenhet för nytänkande. Det ska vara trivsamt, roligt och samtidigt enkelt att vara både anställd och kund hos Ahlsell. Vi hoppas att du, precis som vi, verkligen vill vara med att bidra till arbetsglädje – finansiell framgång och att ha roligt på jobbet går hand i hand. Vårt mål är att vara den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen.

Regional Försäljningschef för region väst är en del av den regionala ledningsgruppen och du rapporterar till Regionchef Christian Morton Fincham som har fullt försäljnings- & resultatansvar för regionens totala verksamhet omfattandes ett 25 filialer, 2 distriktlager, ca 400 anställda och en omsättning på drygt 4 miljarder. Tjänsten innefattar även en operativ del, där du besöker dina kollegor på de lokala kontoren inom regionen, samt kunder ute på deras byggarbetsplatser och kontor inom regionen. Region väst innefattar Göteborg med omnejd, västra Götalandsregionen; Borås, Trollhättan, Skövde och Mariestad, samt norra Halland och hela Bohuslän. Vi ser gärna att du bor centralt inom regionen och att du med fördel utgår från regionens business center, Generatorn i Mölndal.

Ditt ansvar och uppdrag i korthet:

  • Personalansvar för totalt 2 Säljchefer, 1 lagerchef samt 4 utesäljare/KAM.
  • Coachmöten och strukturerad uppföljning, samt samordna och utveckla regionens ledare och säljare inom segment VA & Mark,
  • Driva försäljningen inom segment VA med tydliga KPIer, aktiviteter och uppföljning, med målsättning att uppnå fortsatt stabil tillväxt.
  • Aktivt delta i den regionala ledningsgruppen och bidra med öppenhet, nytänk och affärsutveckling.
  • Planera, driva och följa upp nya arbetssätt, processer, rutiner och projekt.
  • Ekonomisk uppföljning, samt delta aktivt i regionens strategiska affärsplanering och segmentens verksamhetsplaner.

OM DIG

Viktigast är att du trivs i ledarrollen och att du är intresserad av att utveckla dig själv och inspirera ditt säljteam till utveckling och framgång. Med ett starkt engagemang, klart och inspirerande ledarskap, skapar du förutsättningar för en tydlig riktning och motiverade medarbetare.

Då tjänsten även innebär att stötta och driva försäljning av hela Ahlsells utbud inom segmentet VA (Vatten och Avlopp) & Mark, är det helt avgörande att du har ett starkt affärsmannaskap och resultatfokus, samt ett genuint intresse av att förstå dina kunders- och verksamhetens affär och utmaningar. Segment VA & Marks affär är relativt komplex och projektbaserad, därav är det av stort värde att du förstår vår kund som primärt består av kommuner samt entreprenörer inom VA & Mark.

Vi tror att du som söker kommer från branschen; från grossistverksamhet alternativt från entreprenörs-, kund- eller leverantörsledet. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från roller såsom Försäljningschef, Projektchef, Arbetschef, Inköpschef eller Regionchef.

Du har ett modernt, agilt och öppet förhållningssätt och motiveras av att ta rollen som ledare seriöst, både i med- och motgång. Du vill se tydliga resultat i ditt arbete och är samtidigt uthållig när det kommer till att skapa förbättringar gällande rutiner, processer och arbetssätt. Du har ett starkt renommé gällande förändringsledning, samt är trygg i rollen att leda samarbeten och utvecklingsprojekt internt.

För att lyckas i rollen som Regional Försäljningschef behöver du vara en naturlig ledare, förtroendeingivande och tydlig i din kommunikation, samt lyhörd, empatisk och samtidigt skicklig på att driva affärsstrategiska beslut.

Möjlighet att resa i tjänsten är av stor vikt, då vi tror på ett närvarande ledarskap och kundfokus inom hela regionen; Göteborg med omnejd; norra Halland, Borås, Bohuslän, västra Götalandsregionen inkluderat Trollhättan, Mariestad och Skövde.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa via sms 0735-21 65 31 eller via mail: kajsa.sanden@salesonly.se. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 36-39. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via knappen Ansök här i annonsen och vi uppskattar även om du svarar på ansökningsfrågorna. Varmt välkommen!

OM AHLSELL

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter cirka 32 miljarder SEK. De tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med drygt 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell har sedan starten vuxit enormt och är idag marknadsledande, med bibehållen entreprenörsanda, kund- och medarbetarnöjdhet. Hos Ahlsell blir du en del av Sveriges största säljorganisation och arbetar med ett brett utbud av såväl produkter som tjänster. Ahlsell bidrar till att utveckla både branschen och vårt samhälle, för en mer hållbar miljö, infrastruktur och ekonomi. Medarbetarengagemang är viktigt och genomsyrar allt; i dagliga rutiner och mer långsiktiga strategier, vilket leder till högt engagemang, samt stolthet över det vi gör och vårt företag.

Sökord: Försäljningschef, Projektchef, Ledare, Arbetsledare, Inköpschef, Försäljningsdirektör, Säljchef, Ahlsell, VA, “Vatten & Avlopp”, Mark, “VA & Mark”, Bygg, Riksbyggare, “leverantör VA”, Göteborg, region väst, Salesonly

Läs om mina kollegor