Lediga jobb

Teknisk Säljare / Försäljningsingenjör

ÄR DU VÅR NYA AFFÄRSINRIKTADE TEKNISKA SÄLJARE?

Wilo är en av världens ledande tillverkare av pumpar och pumpsystem inom segmenten för cirkulation, tryckstegring och avlopp. Ett multinationellt företag med över 70 dotterbolag runt om i världen. Wilo har sitt ursprung från Tyskland där även huvudkontor och delar av produktionen finns i nybyggda moderna lokaler och fabrik. Det nordiska bolaget har sitt huvudkontor i Växjö med ca 35 medarbetare. Det finns även säljkontor på ytterligare 5 orter i Sverige samt säljkontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Wilo lever efter sina värderingar där mjuka värden såsom tillgänglighet, seriositet och effektivitet harmoniserar med internfilosofi att alltid sätta kund och partner i fokus. På Wilo har vi en väl utformad hållbarhetsstrategi. Vi arbetar kontinuerligt för att våra produkter och lösningar ska fortsätta att bidra till minskat CO2-avtryck och förbättrad tillgång av rent vatten. Wilo utvecklar systematiskt nya innovativa digitala lösningar inom koncernen och för våra kunder och partners.

Vi söker dig som med driv och engagemang för teknik och försäljning vill ta dig an rollen som Teknisk Säljare / Försäljningsingenjör hos oss. Vi erbjuder en plats i vårt säljteam bestående av kollegor i hela norden samt stöttande kundsupportteam och våra nordiska avdelningar på vårt huvudkontor i Växjö. Tjänsten innebär ett stort eget ansvar och du kommer själv att planera och optimera din arbetsvecka utefter dina inbokade kundmöten. Vi erbjuder även kontinuerlig produktutbildning då vi värdesätter att våra säljare har gedigen kunskap om vår produktportfölj. Då vi har ett stort intresse i att följa med i den digitala utvecklingen och implementera detta i vår bransch så ingår digitala möten både med kund samt internt, vilket gör att vi gärna ser att du är villig att utveckla denna möjlighet tillsammans med oss. I denna roll kommer du att ha hela din kundkrets i Storstockholm med omnejd, vilket gör det passande att du har din bostad i detta område. Linköping, Uppsala eller Västerås kan vara möjliga placeringsorter.

VI ERBJUDER

Hos oss på Wilo får du möjlighet att arbeta på ett företag med blicken riktad mot framtiden och som ser hållbarhet och digitalisering som naturliga delar i företagsutvecklingen. Kombinationen med det familjära mindre bolaget tillsammans med det internationella innebär också goda chanser till personlig utveckling. Wilo lägger stort värde i sin personal och främjar god hälsa och friskvård, detta präglar både förmåner och personalaktiviteter. 

OM ROLLEN

Vi söker dig som vill jobba med teknisk långsiktig försäljning och har erfarenhet från vår bransch eller närliggande. Din roll som säljare innebär att du på ett strukturerat sätt ansvarar för att skapa och upprätthålla långsiktiga relationer till våra nya och befintliga kunder i ditt distrikt. Du är en viktig del av företaget då det är du som kommer att ha den främsta kontakten med våra kunder och företagen vi samarbetar med, allt från tekniker till inköpare. Du kommer att genomföra tekniska konsultationer och rekommendera produkter ur Wilos breda sortiment, men även erbjuda skräddarsydda lösningar för respektive kunds specifika behov.

Som säljare på Wilo förväntas du, i samråd med försäljningschef, att upprätta försäljningsbudget och ansvara för att ekonomiska och definierade mål infrias. Du ansvarar för samordning och uppföljning av företagets aktiviteter mot ”dina” kunder och återkopplar dina aktiviteter i vårt CRM. Då du kommer att representera en kvalitetsleverantör finns även en förväntan hos kund om erforderlig utbildning av vårt produktsortiment samt att företagets värderingar: integritet, rättvisa, respekt, passion och ansvar, efterlevs.

Du rapporterar till Försäljningschef, planerar i stor utsträckning dina dagar själv samt utgår från vårt kontor i Årsta.

OM DIG

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas är du en initiativtagande, kommunikativ och pålitlig person med ett stort driv och som trivs i ett högt tempo. Du har en resultatorienterad vilja att förbättra och en framåtanda som gör att du får saker att hända. Att ha ett strukturerat arbetssätt samt en förmåga att planera ser vi som självklart hos dig. Du skapar tillit och förtroende i dina relationer, tar ansvar och tar dig an dina uppgifter med stort engagemang. Du vill utvecklas, lära dig nytt och som person är du glad och positiv.

DINA ERFARENHETER OCH KOMPETENSER

 • Flera års erfarenhet av uppsökande försäljning
 • En avslutad gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning
 • Någon typ av utbildning inom försäljning
 • Har du en eftergymnasial utbildning inom teknik ser vi detta som meriterande
 • Att ha erfarenhet från vår bransch (VVS) är klart meriterande men inte ett krav
 • Kund- och lösningsorienterad
 • Kommunikativ och inlyssnande
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • Du har B-körkort
 • Har du även applikationskunskap är det meriterande
 • Har du gått säljutbildningar är det också meriterande

Vi ser fram emot din ansökan och förhoppningsvis att snart få träffa dig!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Miléne Strömqvist. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringsperiodens slut.

MER OM WILO

Läs mer om oss här

Läs om mina kollegor