Lediga jobb

Teknisk säljare förpackningsteknik

Om rollen

Vill du komma till ett företag där dina idéer tillvaratas, där du får vara delaktig i att utveckla affären och våra processer och där du får en nyckelroll för att ytterligare utveckla ett produktområde? Då har du kommit rätt!

Som Teknisk säljare hos oss på Christian Berner ansvarar du primärt för att sälja våra helhetslösningar inom förpackningsteknik som innefattar unika koncept/lösningar från ledande leverantörer. Exempel på vart våra förpackningsmaskiner används är inom e-handel, pharma, livsmedelsindustri. Du har även möjlighet att bredda affären med våra övriga produktområden inom affärsområde Processanläggningar; pulverteknik och fyllningsteknik, spännande va?

Ditt uppdrag blir att skapa fortsatt tillväxt inom ditt distrikt genom proaktiv och rådgivande försäljning. När du inte breddar kontaktytor och skapar merförsäljning hos befintliga kunder (ca 40% av din säljtid), är det för dig naturligt att identifiera nya prospekts och kunder (ca 60% av din säljtid). Utöver försäljning, ser vi gärna att du kan genomföra lättare installationer av våra förpackningsmaskiner, vilket förutsätter att du är praktiskt lagd och har en fallenhet och ett intresse för teknik!

Tjänsten är en tillväxtrekrytering, med syfte att utöka våra marknadsandelar från Mälardalen och norröver. Det innebär att du kommer att ha god stöttning av vår kunniga och kompetenta kollega Peter, som utgår från Göteborg (Mölnlycke) och som ansvarar för den sydligare delen av Sverige.

Du väljer själv om du utgår från vårt kontor i Täby, eller om du bor mer norröver, från hemkontor. Vi tillämpar frihet under ansvar, vilket förutsätter att du är van att strukturera och planera din tid.

Om dig

För att lyckas i rollen som Teknisk säljare hos oss har du förmåga att omvandla tekniska premiumprodukter till värdeskapande och hållbara lösningar för dina kunders verksamheter. Det gör du genom att skapa förtroende och vara skicklig på att bygga långsiktiga relationer.

Vi ser gärna att du är ”hands-on” tekniskt och trivs med att kavla upp ärmarna ute hos dina kunder. Du behöver absolut inte ha erfarenhet av att ha sålt och installerat förpackningsmaskiner, det viktigaste är din nyfikenhet att lära dig samt din förmåga att översätta tekniska lösningar och produkter till konkreta kundvärden. Vi ser fram emot att ta del av dina tankar och idéer kring hur man lyckas bäst i ett affärslandskap som ständigt förändras!

Vidare ser vi gärna att du har;

  • Minst 3 års erfarenhet av uppsökande teknisk försäljning gentemot Industrisegmentet
  • Vana av att resa på ett större distrikt och är strukturerad, initiativtagande och skicklig på att planera din tid
  • Ett tydligt affärsdriv och identifierar dig med våra värdeord; engagemang, spetskompetens och service
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
  • B-körkort

Vi erbjuder

  • Chansen att vara en del av ett välrenommerat företag och en koncern med det bästa av två världar; vi har en anrik historia med en expansiv tillväxtresa framför oss – klart du ska med!
  • Frihet under ansvar där du ges möjligheten att fokusera på det du älskar allra mest; försäljning!
  • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett kompetent och varmt säljteam

Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Urval och intervjuer sker från mitten av augusti med tillträde enligt överenskommelse. Vänta inte med att söka, du är varmt välkommen med din ansökan redan nu! I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsult Kristin Axelsson. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas: skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Vi på Christian Berner nöjer oss inte med att tillhandahålla rätt produkter från ledande leverantörer, utan erbjuder tjänster som gör att du alltid kan förvänta dig någonting mer. Våra produkter, vår höga servicegrad och vår kompetens förbättrar industrier över hela Norden. Att köpa tekniska komponenter, material och avancerad utrustning är en process som ofta involverar många beslut. Med över 125 års erfarenhet som strategisk partner och rådgivare mellan tillverkare och kunder strukturerar och effektiviserar vi beslutsprocessen.

Läs om mina kollegor