Lediga jobb

Category Manager / Försäljningsingenjör - Laserteknik

Försäljningsingenjör inom laserteknik till TRUMPF Maskin! – En attraktiv och affärskritisk roll, där du erbjuder innovativa och marknadsledande produkter. Du ansvarar för försäljningen av TRUMPFs laserprodukter, nationellt i Sverige samt i Norge. Tjänsten innebär teknisk och konsultativ försäljning, samt kräver förståelse för kundens produktionsprocesser och hur TRUMPF kan bli den självklara lösningen.

TRUMPF Group är ett tyskt tillverkningsföretag för industrimaskiner. Det är ett familjeägt företag med huvudkontor i Ditzingen nära Stuttgart. TRUMPF är en av världens största leverantörer av verktygsmaskiner. Med mer än 70 operativa dotterbolag är TRUMPF-koncernen representerad på alla viktiga marknader världen över.

Arbetsuppgifter

Du äger projekten från utvärdering till produktionsstart. Under säljcykeln bygger du upp ett förtroende och är kundens stöd i processen. Med en layout av anläggningen som grund, arbetar du fram en offert och presenterar en helhetslösning för kund. Till din hjälp har du back-office på kontoret i Alingsås och Tyskland. Du driver försäljningen av TRUMPFs laserprodukter på den svenska och norska marknaden. Din bostadsort bör vara i mellersta eller södra Sverige och med fördel nära en flygplats, då du regelbundet tar med dig kunder till Tyskland.

I tjänsten som teknisk säljare kommer du att arbeta med följande:

 • Relationsskapande bearbetning av befintliga och nya kunder.
 • Teknisk behovsanalys tillsammans med kund.
 • Teknisk rådgivning vid kundförhandlingar.
 • Samarbete med service och eftermarknad i sålda projekt för att skapa ett mervärde för kund.
 • Kunskaps- och värdebaserade kundaktiviteter i Sverige, Norge och i Tyskland.

Din profil

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har ett genuint tekniskt intresse och erfarenhet från produktionsteknik i industriell miljö, samt maskinindustri. Du har även kunskap inom automatiserade system och förståelse för dess värde för kund. Som person är du lyhörd, analytisk och arbetar gärna konsultativt, då tjänsten innebär teknisk rådgivning, samt att du använder dina kunskaper och din säljande personlighet för att vinna kundens förtroende. Du är van vid att jobba självständigt och på ett strukturerat sätt driver du ditt distrikt och dina affärsprocesser framåt. Vi ser även att du uppfyller nedan kriterier:

 • Erfarenhet från teknisk B2B försäljning och förståelse för hur tekniken skapar värde för kund.
 • Teknisk Ingenjörsexamen eller motsvarande utbildningsbakgrund.
 • Tidigare roller såsom Försäljningsingenjör, Technical Sales Specialist, Product Manager eller Category Manager.
 • Innovativ & lösningsorientread.
 • Konsultativ och relationsskapande – en god affärspartner.
 • Professionella kunskaper i svenska och engelska.
 • Meriterande om du har kunskap om laserteknik för skärande bearbetning.
 • Kommunikativ, tydlig samt fallenhet för att förhandla och att få till avslut på pågående affärsdialoger.
 • Körkort, samt vilja och möjlighet att resa i tjänsten.

ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys rekryteringskonsult Kajsa Sandén. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kajsa, på sms/tel: 0735-21 65 31 alt via mail: kajsa.sanden@salesonly.se, Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval sker löpande och intervjuer genomförs under vecka 4-6 år 2023. Varmt välkommen!

OM TRUMPF MASKIN

Vi är ett helägt dotterbolag till det tyskbaserade TRUMPF GmbH och Co. KG – marknadsledare och teknologiledare inom maskin- och laserteknik för industriell plåtbearbetning och erbjuder kompletta produktionslösningar inom dessa sektorer tillsammans med digitaliseringslösningar i form av konsultation, plattform och mjukvara.

Vårt huvudkontor finns i Alingsås ca 4 mil ifrån Göteborg med närhet till både flygplats och E20. Vi ansvarar för försäljning, eftermarknad, service och utbildning av verktygsmaskiner och laserteknik Sverige och Norge.

Verktygsmaskiner: Allt för flexibel plåt och rörbearbetning finns här såsom laserskärning. kantpressning, stansning och kombinerad stans- och laserbearbetning.

Laserteknik: Vi är teknikledande inom laserteknik för industriell produktion. Här finns lasrar, maskiner och lasersystem i alla skalor för skärning, svetsning, additiv tillverkning, 3D printing, märkning och ytbehandling.

Vi strävar efter att vara den självklara partner som hjälper Dig välja Rätt investering för framtiden. Rätt Teknik, Rätt Maskin, Rätt Laser, Rätt Mjukvara, Rätt Automatisering. Vi vill att våra kunder ska vara långsiktiga partners som vi växer tillsammans med. Med den ivriga strävan att vara med och skapa framtiden garanterar vi en kontinuerlig innovation.

Läs mer på www.trumpf.com/sv och www.trumpf.com

Sökord: “Sales Engineer”, Försäljning, Säljtjänst, “Teknisk Säljare”, Säljare, Försäljningsingenjör, Konsultativ, projektsäljare, “säljare Norge”, TRUMPF, “TRUMPF Maskin”, Salesonly, “Account Manager”, laser, laserteknik, “Technical Sales Specialist”, “Product Manager”, “Category Manager”

Läs om mina kollegor